Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Omicron kararları: Yedi Avrupa ülkesi, Türkiye’den giden yolcu kabul etmeyecek

0
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Omicron varyantı nedeniyle ülkelere giriş tablosunu güncelledi. Yapılan güncelleme kapsamında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkeye giriş şartları değiştirildi.Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Türkiye’den ülkelerine yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı. Lüksemburg‘a ise 31 Aralık’a kadar Türkiye’den giden yolcuların kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Türkiye’den İsveç’e seyahat etmek isteyen yolcular ise aşı kartı ibraz etmeleri durumunda ülkeye giriş sağlayabilecek.

Test zorunluluğu

Güncelleme kapsamında bazı ülkelere giriş şartlarında da değişiklik oldu. Bu bağlamda Türkiye’den Irak’a seyahat eden yolcular, 14 günlük karantina kurallarına uyacak.

Bağdat, Necef ve Basra‘ya seyahat edecekler kişilere en geç 72 saat, Süleymaniye‘ye gideceklere ise en geç 48 saat önce alınmış PCR testi sonucu ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Türkiye’den İran‘a gidecek yolculardan ise azami 72 saat süreli PCR testi talep edilecek. Test yaptırmayanlar ülkeye alınmayacak.

Yolcuların karantinaya tabi olabilecek, aşılı olanlar ise en geç 14 gün öncesinden tüm aşılarını olduklarını dair belgeyi ibraz etmesi gerekecek.

Ayrıca Türkiye’den gelen yolcuların varış noktasında hızlı antijen testine tabi olabilecekleri açıklandı.

SHGM’nin internet sitesinde yer alan seyahat kuralları güncellenmesinde aşılanmamış yolcuların Portekiz’e girmesine izin verilmeyeceği de kaydedildi. Ayrıca aşılanma durumları fark etmeksizin tüm yolcuların negatif PCR test sonucuna sahip olması gerekiyor. Testin ilk kalkıştan en fazla 72 saat önceden yaptırılmış olması isteniyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.