Doğa MücadelesiManşet

Öldürülen yaşam savunucusu Büyüknohutçu çifti Antalya’da anılacak

0

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan ve Sedir ağacı ormanlarını korumak için bölgedeki taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle bilinen Ali ve Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017’de öldürülmüştü. Büyüknohutçu çifti 4 Kasım Cumartesi günü Muratpaşa’da düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Ayşin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu sosyal medya üzerinden çağrı yaptı:

“Ali ve Aysin’in acısı hala içimizdeyken, üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen cinayet hala şaibeli, hala aydınlatılmadı. Yaşam savunucularına yapılan saldırılar ise devam etmekte. Tüm ülkede doğamız ve kentlerimiz sermaye dostu iktidar tarafından talan edilmeye devam ediyor.

Yaşam savunucularının ismi parka verilecek

Ali ve Aysin Büyüknohutçu çiftini, ve verdikleri örnek doğayı koruma mücadelesini unutmamak ve unutturmamak icin, 4 Kasım tarihinde Antalya – Muratpaşa’da buluşuyoruz. Onları, adlarını vereceğimiz parkta düzenleyeceğimiz anma etkinliğiyle ölümsüzleştireceğiz.

Tüm kent ve doğa mücadelesi veren kurumları ve bireyleri 4 Kasım 2017 tarihinde, tüm gün düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz.

Antalya’ya ulaşım için ücretsiz otobüsleri kullanmak isteyenler, bulundukları şehir, isim soyisim ve cep telefonu numaralarını [email protected] adresine yollayarak rezervasyon yaptırabilirler. Şu anda Antalya, İzmir, İstanbul ve Bursa’dan otobüs kaldırılacaktır. Yeterli başvuru olması durumunda diğer illerden de otobüs kaldırılacaktır. Son durumu https://www.facebook.com/events/1754852541475871 etkinlik sayfasından takip edebilirsiniz.”

Otobüs hareket saatlerine ve noktalarına bakmak için:
https://goo.gl/UL8HDu

Etkinlik programına bakmak için:
https://goo.gl/985JPW

Twitter hesabı üzerinden etkinlikte kullanılacak etiketler işe şöyle:

#AliAysinİçin4KasımdaAntalya
#AysinAliYaşayacak
#AysinVeAliyiYaşatıyoruz
#AysinVeAliİçin

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.