ManşetTürkiye

ÖDP’lilere Trabzonspor Taraftarı Saldırısı

0

Demokratik ve özgür Türkiye için dinleme ve gözetlemeleri protesto yürüyüşü yapmak isteyen ÖDP’lilere maç izlemek için toplanan ülkücü bir grup saldırdı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri dinlemeve gözetlemeleri protesto etmek için İstanbul Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Buradan Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen ÖDP’lilere Trabzonspor-Kasımpaşa maçını izlemek üzere toplanan bir grup ülkücü taraftar, bira şişesi, ayran ve  pet şişesi yağmuruna tutarak saldırdı. Bunun üzerine polis grubu çember içine aldı ancak gruba müdahale etmedi. Olaylar sırasında başına pet şişe isabet eden Ulusal Kanal muhabiri Deniz Çağlayan baygınlık geçirdi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, “Biz demokratik hakkımızı kullanarak, dinlemelere ve gözetlemelere karşı hukuk devleti normlarının yerine getirilmesi için yürüyüşlü protesto ve basın açıklaması yapmak istedik. Ne yazık ki yaşanan saldırının tahammül sınırlarının olmadığını göstermiştir. Bu saldırı düşünce ve ifade özgürlüğüne karşıdır” diyerek saldırıya karşı tepkisini gösterdi.  Solaklı, yıllar öncesine ait ortaya çıkarılan kasetler, dinleme ve gözetlemelerin devlet geleneği olduğunu gösterdiğini belirterek,  AKP’nin bu geleneği sahiplendiğini, sistematik ve kurumsal hale getirdiğini söyledi. Herkesin dinlendiği, izlendiği kaygısıyla içselleşmiş bir baskı yaşadığını ifade eden Solaklı, dinlemelerle ilgili iddiaların havada uçuştuğunu, ancak gerçeklerin “gizlilik” kaidesiyle açıklanmadığını kaydederek, “Otaya çıkan durum hukuk devletine aykırıdır” dedi.

‘ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın rakamlarına göre 71 bin telefonun dinlediğini ve  mobese gibi çeşitli kameralarla izlendiğine dikkat çeken Solaklı, “İnsanların dinlenmesi yetmiyor üstüne internet sitelerinde, ya da bir takım medya organlarına servis edilerek özel hayatın gizliliği ortadan kalkıyor. Devlet kurumları suç işlemeye devam ediyor” dedi. Dinleme ve gözetlemelerin bir an öce sona erdirilmesi gerektiğini söyleyen Solaklı, ortaya saçılanların ise Anayasal suç kapsamında değerlendirilmesini istediklerini belitti. (Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.