ManşetDünyaKadın

Ocasio-Cortez, Omar, Pressley ve Tlaib: Rüya ekip yeniden ABD Temsilciler Meclisi’nde

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde 50 yaşın altındaki beyaz olmayan genç kadınlardan oluşan ve ‘The Squad’ olarak bilinen dört kişilik milletvekili ekibi yeniden Temsilciler Meclisi’ne seçildi.

Meclisteki iddialı çıkışlarıyla ve ilerici bakış açılarıyla öne çıkan Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ve Rashida Tlaib salı günü açıklanan sonuçlarda muhafazakar rakiplerine karşı bir kez daha önemli bir başarı elde etti.

‘Kız kardeşliğimiz dayanıklı’

İlhan Omar Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda “Kız kardeşliğimiz dayanıklı” ifadelerini kullandı. Dört milletvekilinin New York, Minnesota, Massachusetts ve Michigan’dan seçilmesini tebrik eden Omar, “Bir hareket inşa ediyoruz ve bu daha başlangıç” ifadelerine yer verdi.

Dört milletvekili de bulunduğu bölgede güçlü muhafazakar rakipler ile karşı karşıyaydı. Ocasio-Cortez’in mücadelesinde kampanya büyük miktarda paralar üzerinden döndü. Rakibi John Cummings 10 milyon dolardan fazla para toplarken, Cortez 17 milyon dolar bağışa ulaştı.

Zaman zaman grup, sert eleştirilerin hedefine de oturdu. Bir olayda Cumhuriyetçiler bir Facebook sayfasında dört kadını “Cihad Ekibi” olarak tasvir eden bir film afişi paylaştı. Gelen tepkilerin ardından paylaşım daha sonradan kaldırıldı.

Ekip yoğun muhalefete rağmen seçimlerde büyük bir başarı elde etti ve dört yıl daha meclisteki yerlerini korudu. Kazandığını duyuran Ocsio-Cortez yaptığı paylaşımda “Kız kardeşlik her şeydir” ifadelerini kullandı. Pressley ise “Birlikte ortak insanlığımıza karşı savaştık. Gücümüze inanıyorum. Ve daha yeni başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.