EnerjiManşet

Nükleer reklamını haber diye yayınladılar

0

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı çizimlere bakmayın. Burası gerçek Akkuyu!

Bugünkü bazı gazetelerde Akkuyu nükleer santralinin üç boyutlu görsellerini yayınlama bahanesiyle nükleer santral propogandasına hız verildi.

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen ve haber değil nükleer santral reklamı olduğu açıkça belli olan propaganda metinleri nükleer enerjinin saymakla bitmeyecek sakıncalarına karşı toplumsal farkındalığı terse çevirmeye çalışıyor.

Anadolu Ajansı’na inanacak olursanız Akkuyu nükleer santrali hiçbir atık çıkarmayacak! İşte haberden bazı reklam cümleleri:

“Santral bilimsel bir araştırma binası görünümünde olacak, santralden hiçbir şekilde ses ve atık çıkmayacak. Santral devreye girdiğinde çalışanlar özel bir giysi giymeyecek. Beyaz bir önlük ve dozimetre ile santralde dolaşabilecek.

Kapalı sistem olan santralden hiçbir şekilde radyasyon, santral sınırı dışına çıkmayacak. Soğutma amacıyla santrale verilen deniz suyu da tamamen temiz su olarak denize verilecek.”

Anadolu Ajansı’nın tek bir kaynağa, yapımcı firma olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Alexander Superfin’e dayanarak verdiği haberde deprem veya kaza riskinden radyoaktif atıkların nasıl depolanacağına, kaza olması durumunda ne yapılacağına kadar hiçbir soru sorulmamış, tek taraflı bilgilendirme ile yetnilmiş. Haberin yapılış tarzının da kamuoyunu yönlendirmeye yönelik bir propaganda çalışmasının ürünü olduğunu gösteriyor.

Radikal gazetesinde “Akkuyu nükleer santrali yüzünü gösterdi” olarak yayımlanan ve çoğu gazetede tek bir kelimesi değiştirilmeden kullanılan habere bağlantıdan erişebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.