DünyaManşet

Nijerya’da sel, 35 ölü, onlarca kayıp

0

Nijerya’da etkili şiddetli yağışların tetiklediği sel sonucu Jos City şehrinde ilk belirlemelere göre 35 kişinin öldüğü birçok kişinin de sel sularına karışıp kaybolduğu bildirildi.

Jos City şehrinin merkezinde bulunan Plateau eyaletinin  Kızılhaç şefiManasie Phampe, 200 evin oturalamaz hale geldiğini, gece boyunca süren yağışların kayıp sayısını arttırdığından endişe ettiklerini söyledi.

Yağmur sularının Lamingo Barajını taşırdığı, bu durumun da selin etkisini arttırdığı da vurgulanıyor.

Bölgede yardım faaliyetlerini yürüten Ulusal Acildurum Kurumu (NEMA) koordinatörü Alhassan Danjuma Aliyu, sel felaketinin bölgeyi tam anlamı ile yaşanmaz hale getirdiğini, sel sularına kapılan insanlar arasında halen yaşamakta olanları kurtarmak için acil olarak yardıma gereksinimleri olduğunu açıkladı.

Nijerya’nın merkezinde yer alan Jos City ile ekonomi merkezi olan ve güneyinde yer alan Lagos her sene mevsimsel yağışlardan etkileniyor. Mevsimsel yağışlar Mart ila Eylül aylarında görülmekte. Geçen hafta Lagos’un 150 km kuzeyinde yer alan Ibadan’da sel sularına kapılan 3 kişi hayatını kaybetmiş, geçen sene bölgedeki şiddetli yağışlar sonucu 102 kişi ölmüştü.

Lagos’ta ise geçen sene meydana gelen sellerde 20 kişi, Lagos’un kuzeyindeki en büyük şehir olan Kano’da ise şiddetli yağışlar sonucu 24 kişi hayatını kaybetmişti.

(Yeşil Gazete, AlJazeera)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.