ManşetTürkiye

Newroz davetiyesi nedeniyle gözaltına alınan akademisyen için sınır dışı talebi

0

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için üniversiteden görevine son verilen  ve dün tutuklanan üç akademisyene destek için gittiği adliyede çantasındaki HDP’nin Newroz davetiyesi nedeniyle gözaltına alınan İngiliz akademisyen Chris Stephenson bugün saat 12:00 civarında serbest bırakıldı. Ancak polis “48 saat içerisinde Göç İdaresi’ne teslim edeceğiz” diyerek Stephenson’ı tekrar gözaltına aldı. Gözaltının ardından Stephenson Kumkapı’daki Göç İdaresi Başkanlığı’na götürüldü.

25

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) fahri danışman üyesi Stephenson, 1991’den bu yana 25 yıldır çocuğu ve eşi ile Türkiye’de yaşıyor.

Stephenson’ın avukatı Kemal Tuncaelli, savcının deport (sınır dışı edilme) talebi ile valiliğe yazı yazacağını belirtti. Sınır dışı edilmesi istenen İngiliz akademisyenin adliyeden ayrılmasına izin verilmiyor. Stephenson’ın avukatı, soruşturmanın devam edip etmeyeceğine dair henüz kesin bir bilgi olmadığını ifade etti.

Stephenson, savcılıkta verdiği ifadesinde, eline geçen “10 adet Newroz davetiyesini kimseye dağıtmadığını” belirterek, “Benim herhangi bir terör örgütüyle ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Stephenson’ın savcılıkta verdiği ifadesi

(T24)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.