Dünyaİklim ve Enerji

New York’ta cam gökdelene iklim değişikliği yasağı

0

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında cam gökdelenleri yasaklamayı tartışan New York’da belediye, uygulamanın şehrin sera gazı salımını yüzde 30 azaltacağını umuyor

ABD’nin New York şehri sera gazı salımını yüzde 30 oranında azaltmak için cam gökdelen inşa edilmesini yasaklayabilir. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, dış cephesi cam gökdelenlerin enerji kaybına yol açtığını ve bunları “son derece verimsiz” bulduğunu söyledi.

The Independent’ın haberine göre, cam gökdelenlerin şehirdeki sera gazı salımının başlıca nedeni olduğunu söyleyen De Blasio yenilerinin inşaatını yasaklayacak bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor. Tasarı aynı zamanda, mevcut binaların iyileştirilerek yeni karbon salımı yönergesine uyumlu hale gelmesini de zorunlu kılacak.

De Blasio geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada,“Bir gökdelenin dış cephesinde cam kullanmak isteyen şirket, salımı azaltmak için gereken diğer şartların tamamını sağlarsa bunu yapabilecek. Bundan sonra dünyamıza zarar veren ve geleceğimizi tehdit eden binalara New York’ta müsaade edilmeyecek” dedi.

Belediyenin Yeşil Yeni Düzen (Green New Deal) adlı girişimi hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynak kullanımı, organik geri dönüşümün zorunlu hale getirilmesi, trafik sıkışıklığına yönelik düzenlemeler ve tek kullanımlık plastik gıda ürünleriyle işlenmiş etin aşamalı şekilde durdurulması gibi planları da içeriyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.