İklim ve EnerjiManşet

New York, fosil yakıt kaynaklı kripto para madenciliğini yasaklamayı tartışıyor

0

ABD New York Eyalet Meclisi‘nin sunduğu ve Senato‘nun geçen hafta sonu onayladığı Bitcoin gibi kripto para madencilerine enerji sağlamak için fosil yakıtlı enerji santrallerinin kullanımına iki yıllık bir yasak koyacak yasa tasarısı, validen onay bekliyor.

Demokrat Vali Kathy Hochul, anlaşmayı imzalayıp imzalamama konusunda henüz karar vermediğini, hala yasayı tarttığını açıkladı.

Yasada, “Kripto para madenciliği, New York eyaletindeki enerji kullanım miktarını büyük ölçüde artıracak ve İklim Liderliği ve Toplum Koruma Yasası’na uyumunu etkileyecek” denildi.

Kripto para madenciliği, blok zinciri işlemlerinde bulunan matematiksel bulmacaları çözmek için rekabet etmek, kripto madencilik olarak adlandırılır, bulmacayı ilk çözen madenci kripto para ile ödüllendirilir.

Bu işlem sırasında bilgisayar sistemlerine güç sağlamak için çok fazla elektrik kullanılır.

Tasarı, eyaletin 2050 yılına kadar eyalet çapındaki sera gazı emisyonlarını yüzde 85 oranında azaltma çabasının bir parçası olarak ortaya çıktı.

Vali yaptığı açıklamada, “Burada bir dengeleme eylemi söz konusu, çevrenin korunmasını dengelemeliyiz, aynı zamanda çok fazla faaliyet görmeyen alanlara giden iş fırsatlarını da korumalıyız ve bu varlıklar tarafından tüketilen enerjinin uygun şekilde yönetilmesini sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.