DünyaHayvan HaklarıManşet

Nesli tükenmekte olan kuşların seslerinden yapılan albüm ünlü şarkıcıları geride bıraktı

0

Tamamen nesli tükenmekte olan Avustralya kuşlarının ötüşlerinden oluşan “Songs of Disappearance” (Yok Oluşun Şarkıları) isimli albüm, ülkenin müzik listelerinde ilk beşe girdi.

Avustralya’nın ARIA (Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği) albüm listesinde Mariah Carey, Abba, Justin Bieber gibi isimleri geride bıraktı.

53 kuşun şarkıları var

NTV‘de yer alan habere göre, her altı kuş türünden birinin kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ülkede farkındalığı artırmayı amaçlayan albüm, tehdit altındaki 53 kuşun şarkılarını içeriyor.

Albüme katkı sunan BirdLife Australia isimli çevre kuruluşu, seslerin 40 yıllık bir süre içinde kaydedildiğini belirtti ve bazı kuş seslerinin kaydedilmesi için araştırmacıların günler boyunca ormanda kaldığını söyledi.

Doğa kayıt uzmanı David Stewart, albümün Bowerbird Collective, BirdLife Australia, Charles Darwin Üniversitesi ve Mervyn Street of Mangkaja Arts‘ın işbirliğinden doğduğunu söyledi. Ses kayıtları ise New York’taki British Library, National Sound Archive ve Macaulay Ornitoloji Laboratuvarı‘nda derlendi.

Albüm açıklaması

Albüm açıklamasında, “Kuşların şarkıları, Avustralya doğasının inanılmaz çeşitliliğini gösteriyor ve harekete geçmeden kaybedeceğimiz değerleri ortaya koyuyor. İkonik kakadular korosuna, çardak kuşlarının vızıltısına, deniz kuşlarının tuhaf senfonisine ve kalan son gece papağanlarından birinin unutulmaz çağrısına kendinizi kaptırın” denildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.