ManşetDoğa MücadelesiDünyaHayvan Hakları

Nesli tükenen gümüş martı polis aracının üstüne yuva yapınca araç kullanımdan çıkarıldı

0

İngiltere’nin Dorset kenti Bridport kasabasında, soyu tehlike altında olduğu için korunan türlerden olan iki Kuzey gümüş martısı, yuva yapmak için bir polis aracının üstünü seçti.

Ülkenin yaban hayatı yasaları uyarınca yuvanın rahatsız edilmemesi gerektiğini bilen Bridport polisi, aracı kullanmayı bıraktı.

Yasa kapsamında bazı kuşların belirli nedenlerle kontrolünü sağlayan istisnalar dışında kuş yuvalarının inşa edilirken veya hala kullanımdayken taşınması veya tahrip edilmesi yasak.

Bu koşulda,  hangi seçeneklerin mevcut olduğunu araştırmak içindevlet kurumu Natural England ile irtibat halinde olduğunu belirten polis, martıların seçtiği aracın  yedek bir araç olduğunu bu yüzden günlük faaliyetleri etkilemediğini belirtti.

Polis, aracı mümkün olan en kısa sürede kullanmak istese de, doğanın kendi yoluna girmesini beklemek zorunda gibi görünüyor.

İlgili haber: 45 yıldır hayvanat bahçesinde tek başına kalan fil için dava: İnsana verilen haklar ona da tanınabilir mi?

Ülkedeki bir yaban hayatı koruma örgütü olan RSPB, kuşların yuva yapması için arabanın şaşırtıcı bir yer olduğunu söyledi ve  The Guardian‘a şu bilgileri verdi:

“Kuzey gümüş ringa martıları, koruma endişesinin en yüksek olduğu kırmızı listede yer alıyor ve birçok deniz kuşu gibi pek çok tehditle karşı karşıya. Neyse ki, yumurtaların çatlaması uzun sürmeyecek ve yavrular yumurtadan çıktıktan kısa bir süre sonra uzaklaşacaklar.”

Diğer bir hayvan hakları koruma örgütü Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) de, kuşların en savunmasız olduğu zamanın, yuva yaptıkları zaman olduğunu söyledi:

“Herhangi bir rahatsızlık yabani kuşları ve yavrularını öldürebilir veya yaralayabilir; anne kuşların yuvalarını, yumurtalarını ve yavrularını terk etmelerine neden olabilir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.