DünyaManşet

Ne Obama, ne Romney! Yeşiller’in başkan adayı belli oldu

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Yeşil Parti’nin adayları da belli oldu. Democracy Now!’ın haberine göre önceki gün Baltimore’da yapılan parti kongresinde başkan adaylığına Jill Stein, başkan yardımcısı adaylığına ise Cheri Honkala seçildi. Yeşiller’in her iki adayı da kadın.

Partinin seçim sloganı ise “Amerika için Yeşil Yeni Düzen”.

Yeşiller’in başkan adayı Jill Stein tıp doktoru ve tanınmış bir aktivist. Cheri Honkala ise yoksulluğa karşı yürüttüğü kampanyalarla bilinen, eskiden kendisi de evsiz olan bir aktivist.

ABD Yeşilleri’nin web sitesinde adaylar şöyle tanıtılıyor:

Jill Stein: Dr. Jill Stein bir anne,ev kadını, hekim, dahiliye hocası ve çevre sağlığı savunuculuğunun öncülerinden biri.  Onun “Sağlıklı İnsanlar, Sağlıklı Gezegen” programı insan sağlığı, iklim güvenliği ve yeşil ekonomik canlanma arasındaki bağları ortaya koyuyor.Jill çevre aktivistliğine politikacıların çocukların toksik maddelere karşı korunmasına dair hiçbir şey yapmadığını farkettiği 1998’de başladı. 2002’de Massachusetts’de Yeşil-Gökkuşağı koalisyonunun vali adayı oldu. Stein daha sonra 2004’de yine Massachusetts’de temsilciler meclisine ve 2006’da da “secretary of state” için adaylığını koydu. Stein 2006 seçimlerinde koalisyonun o güne dek aldığı en yüksek oy olan 350.000 oya erişti.

Cheri Honkala: Ülkenin yoksul ve evsizlere yönelik en büyük kampanyası olan Yoksul Halkın Ekonomik İnsan Hakları Kampanyası’nın Ulusal Koordinatörü. Kendisi de bir dönem evsiz olan ve çocuğunu tek-ebeveyn olarak yetiştiren Honkala on binlerce insanın katıldığı miting ve yürüyüşler düzenledi. Honkala’nın bu alanda çeşitli uluslararası ödülleri var.

Yeşil Gazete olarak Stein-Honkala kampanyasıyla ilgili gelişmeleri iletmeye devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.