Kategoriler: Spor

NBA’de play-off eşleşmeleri belli oldu

NBA’de normal sezon dün gece oynanan 13 maçla sona erdi. Sezonun en başarılı takımı 0.758’lik galibiyet oranıyla Chicago Bulls olurken Charlotte Bobcats 0.106’yla NBA tarihinin en kötü galibiyet yüzdeli takımı oldu.

Cleveland Cavaliers’la karşı karşıya gelen Chicago Bulls rakibini 107-75 yenerek normal sezonu 50 galibiyet, 16 mağlubiyetle kapattı ve sezonun en iyi galibiyet oranına sahip takımı olmayı başardı.

Doğu Konferansı’nı lider olarak bitiren Bulls’ta Derrick Rose dinlendirilirken, John Lucas 25 sayıyla en skorer isim oldu. Ömer Aşık da 17 dakika süre alırken, 6 sayı, 9 ribaundla takımına katkı sağladı.

Miami Heat ise Washington Wizards’a 104-70 yenildi. LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh’ın oynamadığı müsabakanın en skorer ismi 18 sayı atan Maurice Evans oldu.

Charlotte Bobcats ise bir tarihe imza attı. Bobcats, New York Knicks’e 104-84 yenilerek NBA tarihinin en kötü galibiyet yüzdeli takımı oldu. New York Knicks ise bu galibiyetle konferansı yedinci sırada bitirmeyi başardı.

Doğu Konferansı ilk tur eşleşmeleri

Chicago Bulls – Philadelphia 76’ers
Miami Heat – New York Knicks
Indiana Pacers – Orlando Magic
Boston Celtics – Atlanta Hawks

Batı konferansı ilk tur eşleşmeleri

San Antonio Spurs – Utah Jazz
Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks
Los Angeles Lakers – Denver Nuggets
Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi