LGBTİ+

Navratilova’dan Amerika Açık’ta kız arkadaşına evlenme teklifi

0

Tenis dünyasının eski yıldızlarından Martina Navratilova, Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkekler yarı final maçının oynandığı kortta canlı yayında 2006 yılından beri birlikte olduğu kız arkadaşı Julia Lemigova’ya evlenme teklifinde bulundu.

Habercilere, “Julia’ya evlenme teklifinde bulunmak için uygun zamanı bekliyordum. Şimdi doğru yer ve doğru zaman diye düşündüm ve şükürler olsun ’evet’ yanıtını aldım” diyen Navratilova birkaç gündür heyecandan gergin olduğunu da sözlerine ekledi.

Julia Lemigova and Martina Navratilova

Dünya çapında hem tek kadınlar kategorisinde 332 hafta, hem çiftler kategorisinde 237 hafta 1. sırada kalarak bugüne kadar kırılamayan bir rekora imza atan Navratilova 18 kez de Grand Slam şampiyonluğu kazandı.

1981 yılında 19 yaşında Rusya güzellik kraliçesi tacını giymiş olan Julia Lemigova ise Florida’da müessese yöneticiliği yapıyor.

“Haklarımızı elimizden alan çok dolaplar dönüyor”

16 abd açık1975 yılında Çekoslovakya vatandaşlığından çıkıp iltica yoluyla Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığına geçen Navratilova ayrıca 2008’de Çek Cumhuriyeti vatandaşlığını tekrar aldı. Vatandaşlık değiştirmesinin nedeni olarak yaşadığı yerdeki baskıları öne süren star, CNN’de Connie Chung’un konuğu olduğu bir programda, “Çekoslovakya’daki adaletsiz sistemden kaçışımdaki en aptalca nokta bu sistemi özgür düşünceyi yasaklayan başka bir sisteme değişmem olmuştur. ABD’de Cumhuriyetçiler halkı manipule edip aleyhlerine olan münakaşaları, herşeyi halı altına süpürüyorlar. Bu çok üzücü. Amerika’da kararlar daha ziyade ’ne kadar kâr ederim’ bakışı etrafında veriliyor; ’sağlık, manevi değerler ve çevre ne kadar zarar görür’ bakışı etrafında değil.”

Bunun üzerine Chung, “size dürüstçe bir şey diyeyim mi? Okuduğumda kulağıma Amerikan ve vatansever gelmeyen bir şey bu. ’O zaman Çekoslovakya’ya geri dön’ demek istedim. Hani, eğer burayı beğenmiyorsan. Bu ülke sana çok şey verdi, yapmak istediğin şeyleri yapma özgürlüğünü verdi” dedi. Navratilova’nın yanıtı ise şu oldu: “Ben de artık bana verilenleri geri vereceğim. Hoşuma gitmeyen bir şeyleri gördüğümde açıkça söylerim, şimdi de söyleyeceğim çünkü imkânım var, evet. Tekrar ifade ediyorum, haklarımızı elimizden alan çok dolaplar dönüyor ortada”.

2010 yılının Nisan ayında meme kanseri teşhisi konulan Navratilova başarılı geçen ameliyat ve tedavi sonrası tekrar tenis alanındaki çalışmalarına, hayvan hakları ve LGBT alanındaki aktivistliğine kaldığı yerden devam etmekte.

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.