DünyaManşet

Nato, “IŞİD’e karşı Türkiye’yi savunuruz”

0
Çarşamba günü (dün) itibariyle göreve başlayan NATO’nun yeni genel sekreteri Jens Stoltenberg

NATO’nun yeni Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye sınırında yaşanan gelişmelerde Türkiye’nin hedef alınması durumunda buna NATO üyelerinin ortak karşılık vermesini içeren 5. maddenin uygulanabileceğini söyledi.

Çarşamba günü (dün) itibariyle göreve başlayan NATO’nun yeni genel sekreteri Jens Stoltenberg

Çarşamba günü (dün) itibariyle göreve başlayan NATO’nun yeni genel sekreteri Jens Stoltenberg

Çarşamba günü (dün) itibariyle göreve başlayan NATO’nun yeni genel sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlediği ilk basın toplantısında Türkiye’nin sınırında yaşanan son gelişmelerle ilgili mesajlar verdi. Türkiye’nin hedef alınması durumunda buna ortak yanıt verilebileceğini kapsayan 5. maddenin uygulanabileceğini söyledi. NATO’nun 5’inci maddesi, NATO üyesi bir ülkenin saldırıya uğraması durumunda tüm üye ülkelerin birlikte hareket etmesini kapsıyor.

Al Jazeera’ye bilgi veren Brüksel’deki NATO kaynakları, Jens Stoltenberg’in Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyaretin birkaç gün içinde gerçekleşeceğini söyledi. Perşembe sabahına kadar da ziyaretin detaylarının netleşeceği bilgisini verdiler.

Stoltenberg, Türkiye’ye konuşlandırılan Patriot bataryalarının mevcudiyetinin devam etmesini planladıklarını söyledi. Türkiye ziyaretinde Suriye’deki gelişmeleri de değerlendireceklerini belirten Stoltenberg, Türk askerlerinin Suriye’de konuşlandırılmaları ve saldırıya uğramaları halinde NATO’nun muhtemel rolünü açıklamaktan kaçındı.

Norveç eski Başbakanı Stoltenberg, ABD ve diğer NATO Müttefikleri ile bölge ülkelerinin IŞİD’e karşı koalisyonunu memnuniyetle karşıladıklarını ve Irak hükümetinden talep gelmesi halinde NATO’nun bu ülkenin savunma kapasitesinin artırılmasına katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.