Nasuh Mitap uğurlanıyor

Devrimci Yol’un kurucusu ve liderlerinden Nasuh Mitap için ilk uğurlama töreni İstanbul’da düzenlendi.

Memleketi ve bir süredir yaşamakta olduğu Kırklareli’nde toprağa verilecek olan Nasuh Mitap için ilk tören Gaziosmanpaşa’da yapıldı. Mitap’ın cenazesi hayatını kaybettiği Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden alınarak Gaziosmanpaşa Meydanı’na götürüldü ve burada binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

3.
Fotoğraf Sendika.org’dan alınmıştır

Kırklareli Belediyesi’ne ait cenaze arabasına konulan Mitap’ın tabutu Devrimci Yol örgütünün bayrağına sarılırken, yürüyüş kortejinin başında Nasuh Mitap’ın oğlu ve kızı yer aldı. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın yanı sıra pek çok siyasi isimler katıldı.

12 Eylül Askeri Darbesinin ardından Nasuh Mitap’la Mamak Cezaevi’nde birlikte yattıklarını söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Nasuh Abi 12 Eylül zulmünü, onun faşist uygulamalarını başına çalan bir devrimci ağabeyimizdi” dedi. Mitap ile bir anısını da anlatan Önder, “Cezaevinde hiç unutmadığım bir anımı anlatmak istiyorum. 12 Eylül Cuntası, Emin Çölaşan’ı cezaevinde işkence olmadığı yalanını haberleştirmek için Mamak’a göndermişti. Nasuh Abi, Emin Çölaşan’ın karşısına çıkıp, Burada işkence yok yalanını yüzüne vurmuştu” diye konuştu.

Fotoğraf Sendika.org'dan alınmıştır
Fotoğraf Sendika.org’dan alınmıştır

Anma töreninin ardından kalabalık bir süre yürüyüp cenazeyi Kırklareli’ne uğurladı. Nasuh Mitap’ın cenazesi Memleketi Kırklareli’nde ikindi namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR