ManşetTürkiye

Nasuh Mitap uğurlanıyor

0

Devrimci Yol’un kurucusu ve liderlerinden Nasuh Mitap için ilk uğurlama töreni İstanbul’da düzenlendi.

Memleketi ve bir süredir yaşamakta olduğu Kırklareli’nde toprağa verilecek olan Nasuh Mitap için ilk tören Gaziosmanpaşa’da yapıldı. Mitap’ın cenazesi hayatını kaybettiği Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden alınarak Gaziosmanpaşa Meydanı’na götürüldü ve burada binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

3.

Fotoğraf Sendika.org’dan alınmıştır

Kırklareli Belediyesi’ne ait cenaze arabasına konulan Mitap’ın tabutu Devrimci Yol örgütünün bayrağına sarılırken, yürüyüş kortejinin başında Nasuh Mitap’ın oğlu ve kızı yer aldı. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın yanı sıra pek çok siyasi isimler katıldı.

12 Eylül Askeri Darbesinin ardından Nasuh Mitap’la Mamak Cezaevi’nde birlikte yattıklarını söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Nasuh Abi 12 Eylül zulmünü, onun faşist uygulamalarını başına çalan bir devrimci ağabeyimizdi” dedi. Mitap ile bir anısını da anlatan Önder, “Cezaevinde hiç unutmadığım bir anımı anlatmak istiyorum. 12 Eylül Cuntası, Emin Çölaşan’ı cezaevinde işkence olmadığı yalanını haberleştirmek için Mamak’a göndermişti. Nasuh Abi, Emin Çölaşan’ın karşısına çıkıp, Burada işkence yok yalanını yüzüne vurmuştu” diye konuştu.

Fotoğraf Sendika.org'dan alınmıştır

Fotoğraf Sendika.org’dan alınmıştır

Anma töreninin ardından kalabalık bir süre yürüyüp cenazeyi Kırklareli’ne uğurladı. Nasuh Mitap’ın cenazesi Memleketi Kırklareli’nde ikindi namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.