ManşetSivil Toplum

“Narmanlı Han kapatılamaz!” diyenler haftasonu buluşuyor

0

Beyoğlu Kent Savunması, 4 Nisan Cumartesi günü 15:00’de Narmanlı Han’ın kapatılamayacağını göstermek ve buraya hep birlikte sahip çıkmak için Narmanlı Han önünde buluşuyor.

14.narmanlı han -afiş

“Beyoğlu’nun sinemaları, hanları, pasajları, bir bir halka kapatılmaya, yıkılmaya, dönüştürülmeye devam ediyor! Beyoğlu’nun tarihi-kültürel-sosyal belleği pervasızca ve umursamazca yok ediliyor. Beyoğlu’nda kent cinayetleri, üstelik de Beyoğlu Belediyesi tarafından işlenmeye devam ediliyor! Ama biz de Beyoğlu’nu savunmaya devam ediyoruz. Beyoğlu’nda ısrarcıyız!” diyen Beyoğlu Kent Savunması, “Beyoğlu hafızasının en önemli mekanlarından birini tanınmaz hale getirmeyi amaçlıyor. Buna izin vermeyeceğiz!” diyor.

Beyoğlu’nun sinemalar, hanlar ve pasajları ile bir bir kapatılmasının ardındaki sistemi de açıklayan Kent Savunması; Beyoğlu’nu kurtarma konusundaki ısrarlarını ise, “Hem de; Kendi işi olmamasına rağmen, bir yatırımcı gibi Beyoğlu’nu uluslararası gayrimenkul fuarlarında pazarlamaya çalışan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan; Beyoğlu’nun dönüşümünde yer alarak muazzam pastadan pay kapmaya çalışan Sermayeden;  Beyoğlu’nda işlenen tarihi-kültürel yapı cinayetlerinden sorumlu Koruma Kurullarından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan; Ve tabi ki, Sermayeyle elele Beyoğlu’nu hiçbir mesleki etik, kültürel değer, koruma ahlakı gözetmeden dönüştürmeye can atan mimarlar, mühendisler, plancılar, restoratörler, kısacası meslek insanlarından;  Halil Onur’lar, Sinan Genim’ler, ve diğerlerinden..” sözleri ile ifade ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.