ManşetTürkiye

Nalan Erkem’e kelepçeli muayene, hastaneye sevk 2 ay sonraya

0

Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan hak savunucularından Nalan Erkem, Silivri Cezaevi’nde mide kanaması geçirdi. Hastaneye sevki için 1 Kasım’a tarih verildi.

Avukatı Murat Dinçer, Erkem’in cezaevindeki hastaneye kelepçeyle götürüldüğünü ve genel cerrahın görüşmeleri sırasında Erkem’in kelepçelerini çıkarmadığını söyledi. “Nalan Erkem, doktorun yüzlerine bile bakmadığını ve muayene etmediğini söyledi. Bu onur kırıcı davranış onu çok üzmüş” dedi.

Erkem’in mide kanaması geçirdiğinin raporla sabit olduğunu vurgulayan avukat Dinçer, hukuksuz uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtti.

“Hastalara kelepçe takmaları ciddi bir ihlal”

Avukat Murat Dinçer, şöyle konuştu:

“Nalan Erkem bir aydır tutuklu. Mide kanaması geçirmişti, ince bağırsakta bir doku bozulması söz konusu. İnce bağırsakla ilgili sıkıntısı daha önceden olan bir şeydi, içeride tekrar nüksetmiş. Cezaevinde epeyce kilo verdi, halsizlik söz konusuydu.

“Silivri’de cezaevi içinde bir hastane var, dispanser gibi bir yer. Cezaevlerinde hiçbir aşamada kelepçe takılmıyor ancak sadece doktora giderken kelepçe takıyorlar. Hastalara kelepçe takılması ciddi bir insan hakkı ihlali.

“Ayrıca Nalan Erkem, kapalı alanlarda verilen sağlık hizmetleri konusunda çalışmış, projeler yapmış bir insan. Bu nedenlerle cezaevindeki hastaneye gitmek istememiş, dilekçe vermiş. Sonra gardiyanlar ikna etmişler, o da birkaç kez muayeneye gitmiş.

“Doktor kelepçeyi çıkarmamış, muayene etmemiş”

“Genel cerrah kelepçesini çıkartmamış. Nalan Erkem diğer doktorlardan değil ama genel cerrahtan şikayetçi. Kelepçesini çıkarmasını hatırlattığı halde çıkartmamış, muayene etmemiş, yüzlerine bile bakmamış. Bu onur kırıcı muamele onu çok üzmüş, gözleri dolarak anlattı.

“Nalan Erkem’in rahatsızlığı gözaltındayken başladı. Zaman zaman azalıyor ve artıyor. Rahatsızlığı nedeniyle beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Bir ayda ciddi bir kilo kaybına uğramış.

“Kanaması raporla sabit ama hastane randevusu 1 Kasım’da”

“Doktorlarda Nalan Erkem’in mide rahatsızlığıyla ilgili raporu var. Yani kanaması sabit. Neden 1 Kasım’a tarih verdiklerini biz de bilmiyoruz. Bununla ilgili girişimde bulunacağız.

“Uğradığı bu haksızlık, medya spekülasyonu, haklarında çıkan haberler, zaten hassas olan bir kişinin sağlık sorunlarını ağırlaştırıyor. Tamamen haksız ve usulsüz bir suçlamayla karşı karşıyalar. Yıllardır mücadele ettiği ihlallerin öznesi durumunda. Bir an önce hukukun uygulanmasını istiyoruz.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.