Türkiye

Nagehan Alçı’dan canlı yayında nefret suçu

0

Ekranların yeni tartışma programı Dört Bir Taraf CNN Türk’teki ilk bölümüyle ekrana geldi.Programın tarafları arasında yer alan Nagehan Alçı’nın Enver Aysever için sarf ettiği sözler ilk günden stüdyoyu karıştırmaya yetti.

Muhaliflere uygulanan şiddetle gündeme gelen Suriye ile Türkiye arasındaki krizin masaya yatırıldığı programda, Alçı’nın Aysever’e “mezhepsel yakınlığından dolayı Esad’ı aklamaya çalışıyorsun” sözleri stüdyodaki ortamı bir anda gerdi.

SURİYE İLE SAVAŞ

Enver Aysever, hükümetin dış politikada yumuşaması gerektiğini savunurken, tüm dünya ile kavgalı olarak bir dış politika yürütülemeyeceğini ileri sürdü. Aysever’in Suriye ile Türkiye arasındaki gerilimle ilgili olarak “Suriye ile savaşa girmek Türkiye’nin çıkarına değil” sözleri üzerine Nagihan Alçı araya girdi ve ortalık karıştı:

N.A: Ben senin Esad’a neden yakınlık duyduğunu biliyorum.

E.A: Söylesene o zaman, nedenmiş?

N.A: Sen psikolojik olarak Esad’ı aklama gereği hissediyorsun. Nusayri kökenli olduğun için Esad’a yakınlık duyuyorsun.

E.A: Senin şu an yaptığın şey insanlık suçundan başka bir şey değildir. İnsan hakları suçu işliyorsun. Benim mezhebimi, neye inandığımı nereden biliyorsun. İşte senin kafa, Kürt meselesinde de böyle.

Programın diğer tarafları olan Nazlı Ilıcak ve Altan Öymen ortamı yumuşatmaya yönelik konuşsalar da Enver Aysever’in tepkisini dindiremediler.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.