İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Müyesser Yıldız’a üç yıl yedi ay, İsmail Dükel’e bir yıl hapis cezası

0
Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel ve bu kişilere bilgi sızdırdığı belirtilen Astsubay Erdal Baran‘ın yargılandığı davada karar açıklandı.  

Gazetecilerin yargılandığı Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti,  Yıldız’a ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama’ suçundan 2 yıl 6 ay ile ‘Gizli kalması gereken bilgileri temin etme’ suçundan 1 yıl 1 ay olmak üzere toplam 3 yıl 7 ay 10 gün, “Devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken belgeleri açıklama” suçlamasından gazeteci İsmail Zeki Dükel’e 1 yıl 15 gün, Erdal Baran’a ise söz konusu bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Dükel’e verilen ceza ile Yıldız için “açıklama” suçundan verilen cezalar ertelendi. Erdal Baran’ın ise tahliyesine karar verildi. Müyesser Yıldız cezaevinde beş ay tutuklu kaldığı için 2 yıl 6 aylık cezası için cezaevine girmesine gerek olmayacak. 

Yıldız: Bu,bir intikam davasıdır

Karar duruşmasında esasa ilişkin savunma yapan Müyesser Yıldız, “Bu dava bir intikam davasıdır. Neyle suçlanırsam suçlanayım böyle olmaya devam edeceğim” dedi. Erdal Baran ise üzerine atılı suçları kabul etmeyerek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Gazeteci İsmail Zeki Dükel de gazeteci olduğunu belirterek, “Ben gazeteciyim ve bunları yazarım sizler de ertesi gün okur ve yorumunuzu yaparsınız, üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu. Avukat beyanlarının ardından son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti,  Dükel’e verilen ceza ile Yıldız’a açıklama suçundan verilen cezaları erteledi. Müyesser Yıldız’ın cezaevinde beş ay tutuklu kaldığı için 2 yıl 6 aylık cezası için cezaevine girmesine gerek olmayacak. Erdal Baran’ın ise tahliyesine karar verildi. 

You may also like

Comments

Comments are closed.