ManşetTürkiye

Müsteşarın tehdit ettiği savcıyı HSYK sürdü

0

izmir_501HSYK akşam saatlerinde 96 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Savcılar arasında Adalet Müsteşarı Kenan İpek’in yolsuzluk soruşturmasını durdurma uyarısı yaptığı İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş da var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’n görev yeri değiştirildi. Baş, HSYK tarafından akşam saatlerinde Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayin edildi.

Tayın listesinde 1 Ocak günü Hatay’da durdurularak aranan tırlarla ilgili soruşturma dosyasına el koyan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık da bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu bugün, Baş’ın Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek tarafından telefonla aranarak 7 Ocak’ta İzmir’de başlatılan yolsuzluk operasyonunu durdurmasını istediğini açıklamıştı. Kılıçtaroğlu, Hüseyin Baş’ın bu görüşme üzerine tuttuğu tutanağıkamuoyuyla paylaşmıştı.

96 hakim ve savcı tayin edildi

HSYK 1. Dairesi “28/01/2014 Tarihinde Yapılacak Adlî ve İdarî Yargı Hâkim ve Savcı Adaylarının Kur’a Yerlerinin Belirlenebilmesi Amacıyla Bugüne Kadar Mazeret Bildiren Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları İle Bazı Yer Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının Durumlarının Değerlendirilmesine İlişkin Kararname”ile 96 hakim ve savcının görev yerleri değiştirlidi.

Operasyonu yapan emniyet yetkilileri de görevden alınmıştı

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ulaştırma Bakanlığına bağlı TCDD Liman İşletme Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu daire başkanlıklarına yönelik beş ilde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başlatmıştı.

operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu eynı gün öğleden sonra görevlerinden alınmıştı.

Tutanak açıklandı, savcı tayin edildi

Kılıçtaroğlu’nun  Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in İzmir Cumhuriyet Başsavcısını arayarak “Cumhuriyet Savcısını değiştir, soruşturmayı durdur, bunu yapmazsan sonuçlarına katlanırsın” dediğini açıklamasının hemen ardından tutanağı tutan Hüseyin Baş görevinden alınmış oldu.

Tır soruşturma dosyasına el koyan savcıya da tayin

Görev yeri değiştirilen savcılar arasında 1 Ocak günü Hatay’da askeri mühimmat taşıdığı şüphesiyle aranan tır soruşturması dosyasına el koyan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık da bulunuyor. Bağrıyanık Antalya Başsavcıvekilliği’ne atandı.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.