Ekolojiİklim KriziManşet

Müsilaj önlemleri: Balıkesir’de gübre fabrikasının faaliyetleri durduruldu

0

Marmara Denizi‘nin ardından Ege ve Karadeniz‘de de etkili olmaya başlayan deniz salyası sorununa çözüm oluşturmak için geliştirilen Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Balıkesir‘in Bandırma ilçesinde bir sanayi tesisinin faaliyetleri durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tesisin adı verilmedi. Ancak geçen hafta Bagfaş’ın denize atık su boşaltırken çekildiği belirtilen bir görüntü dolaşıma girmişti.

‘Denetimler yapılıyor’

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında denizde, kıyılarımızda ve tesislerde yürütülen denetim çalışmaları hızla devam etmektedir” denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu kapsamda Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren bir sanayi tesisinde Bakanlığımız ekiplerince kapsamlı inceleme ve denetimler gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler neticesinde Çevre Kanunu’nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.