Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne koronavirüs engeli

Dersim'de planlanan ekolojik yıkım projelerine karşı duruşu temsil eden Munzur Kültür ve Doğa Festivali bu yıl koronavirüs sebebiyle gerçekleştirilemeyecek.

Tunceli Belediyesi ve Dersim Dernekler Federasyonu, her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılmayacağını duyurdu.

“Doğama, kültürüme, çevreme ve irademe dokunma” sloganıyla düzenlenen festival hem birçok atölyeye ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor hem de Dersim‘de planlanan ekolojik yıkım projelerine karşı bir duruşu temsil ediyordu.

‘Alanlarda mücadele devam edecek’

Festivalin ertelenmesine ilişkin kurumlar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’yle sizlerle buluşmayı planlıyorduk.

Yakın zamanda Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleriyle yapılan toplantıda, ortaya çıkan eğilim doğrultusunda bu yıl dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarından kaynaklı, festivalimizi halk sağlığını gözettiğimiz ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek adına bir yıl sonra 20’nci yılın coşkusuyla gerçekleştireceğimizi ilan ediyoruz.

Bu bağlamda festivalimiz bu sene zorunlu nedenlerden kaynaklı ertelense de Dersim’de planlanan yıkım projelerine karşı alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

[İklim Masası] İklim değişikliğine uyum için daha fazla finansman ayrılmalı

İklim değişikliği nedeniyle 2024, kaydedilen en sıcak yıl olmaya...

İstanbul’da trafik sıkışıklığı, ücretlendirilmesi ve toplumun desteği

Ekonomistler, çok uzun bir süreden beri dışsal maliyetlerin fiyatlandırma...

Otoban

Otoban yapılmaya başlanmasıyla birlikte şehrin küçük nüfusunu oluşturan otomobil sahipleri yayalara değil, yayalar onlara tabi kılınmaya başlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR