YerelDoğa MücadelesiManşet

Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne koronavirüs engeli

0

Tunceli Belediyesi ve Dersim Dernekler Federasyonu, her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılmayacağını duyurdu.

“Doğama, kültürüme, çevreme ve irademe dokunma” sloganıyla düzenlenen festival hem birçok atölyeye ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor hem de Dersim‘de planlanan ekolojik yıkım projelerine karşı bir duruşu temsil ediyordu.

‘Alanlarda mücadele devam edecek’

Festivalin ertelenmesine ilişkin kurumlar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’yle sizlerle buluşmayı planlıyorduk.

Yakın zamanda Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleriyle yapılan toplantıda, ortaya çıkan eğilim doğrultusunda bu yıl dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarından kaynaklı, festivalimizi halk sağlığını gözettiğimiz ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek adına bir yıl sonra 20’nci yılın coşkusuyla gerçekleştireceğimizi ilan ediyoruz.

Bu bağlamda festivalimiz bu sene zorunlu nedenlerden kaynaklı ertelense de Dersim’de planlanan yıkım projelerine karşı alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.