Ekolojiİklim KriziManşetVideo

Muharrem İnce: Yangın söndürme uçağı yerine Saray uçağı almayı tercih ettiler

0

Haber: Metin Yoksu

*

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iklim krizinin neden olduğu sıcak dalgaları ve kuraklık etkisiyle çıkan ve bir haftadır kontrol altına alınamayan yangınların etkilediği bölgelere ziyarette bulunuyor.

Manavgat’ta bölge halkını ziyaret eden İnce, son olarak Marmaris‘in Bayır Köyü‘nü ziyaret etti.

Buradaki köylülerle konuşan İnce, yangına havadan müdahaledeki eksiklikleri eleştirerek “Maalesef ülkeyi yönetenler yangın söndürme uçakları yerine Saray uçakları almayı tercih ettiler. Kendisine 13 tane uçak alacağına yangın söndürme uçağı alsaydı memleket bugün böyle yanmazdı” ifadelerini kullandı.

 

Manavgat’ın ve Marmaris’in çok kötü durumda olduğunu belirten İnce, “Sürecin iyi yönetilmediğini görüyorum. Umarım kısa sürede başımıza çay fırlatan adamdan bir an önce kurtulacağız” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği bölgelerde tepki toplayan halka çay atmasına atıfta bulundu.

‘Önemli olan hazırlıklı olmak’

Muharrem İnce, yaptığı açıklama sonrasında Yeşil Gazete’nin “Ne yapmak gerekiyor? Önerileriniz var mı?” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Olan oldu. Ama önümüzde ağustos, eylül ve ekim ayları var. Bu yangınlar devam edecek. Önümüzdeki yıl da devam edecek. Önemli olan tedbirini almak, uçakları, ekipmanını, çalışanını hazır etmek. Bu hazırlığın olmadığını hepimiz gördük. Saray yapmakla meşgul olan devlet yönetimi ormanlarımızla ilgili en ufak bir hazırlık yapmadı.”

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.