ManşetDoğa MücadelesiYerel

Muğla’daki talana karşı Ekolojik Mücadele Birliği kuruldu

0

Marmaris Kent Konseyi Muğla‘daki talana karşı çıkmak adına kentteki milletvekillerini, siyasi partilerin il başkanlarıyla Marmaris ilçe başkanlarını mücadelelerine destek olmaya davet etti.

Söz konusu çevre tehdidine karşı alınması gereken tavrın ve mücadele şeklinin nasıl olması konusunda fikir ve eylem birliği oluşturmak amacıyla 26 Şubat’ta gerçekleştirilen toplantıya Memleket Partisi, Sol Parti, TİP, TKP, HDP, Yeşiller ve Sol Parti il ve ilçe başkanları katıldı.

“Korumak ve yaşatmak için değil sadece rant ve talan anlayışıyla denizlerimiz, ormanlarımız, koylarımız ve tarım alanlarımız büyük bir tehdit altında” diyerek mücadele mesajı veren Marmaris Kent Konseyi, gerçekleştirilen toplantı sonrası çevre mücadelesi özelinde kente sahip çıkmak adına Marmaris Kent Konseyi kolaylaştırıcılığında ‘Ekolojik Mücadele Birliği’ adında katılan partilerinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulması kararı alındığını duyurdu.

Gereksinimler paydaşlıkla giderilecek

Oluşturulan komisyonun, ilde gerçekleşen çevre talanlarına karşı verilecek mücadelenin yöntemi ve alınması gereken tutumu birlikte planlayacaklarının belirtildiği açıklamada çalışmalarda ortaya çıkan teknik ve hukuki gereksinimin yine aynı paydaşlığın kaynaklarından sağlanacağı ifade edildi. Marmaris Kent Konseyi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Gerek dava açma, gerekse alan kullanma ve eylemlerin ortak kararla yapılması konusunda, komisyonu oluşturan öznelerin kendi bağımsız tutumlarını geliştirme hakkı saklı kalmak koşuluyla, birlikte değerlendirme ve tutum geliştirmeyi önemseyecekleri konusunda mutabık kalınmıştır. Yani rant ve kişisel çıkar gözeterek bir araya gelenlere karşı kent halkı adına, doğanın ve toplumsal çıkarın tarafında mücadele birlikteliği oluşturulmuştur.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.