İklim KriziManşetTürkiye

Muğla’da son durum: Yangın kritik eşiği aştı

0

Muğla’da yangınları kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda yangının kritik eşiği aştığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Muğla’yla ilgili yaptığı açıklamada, 271 hastanın tedavilerinin tamamlandığını ve taburcu edildiğini kaydetti.

36 hastanın tedavisi devam ediyor

Fahrettin Koca Muğla’daki yangınla ilgili, “Tedavisi devam eden 36 hastamız var. Bölgedeki felakette bir can kaybımız oldu. 44 Ambulans, 16 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 228 sağlık profesyoneli ile sahadayız” ifadelerini kullandı.

Bakan, yangın sebebiyle toplam can kaybının dokuza yükseldiğini kaydetti.

‘Yangının bambaşka bir boyuta ulaşması olacak’

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımlarında yangının kritik eşiği aştığı ve siteler tarafına geçtiğini kaydetti:

Eyvah…
Yangın kritik eşiği aştı ve siteler tarafına geçti.
Böyle olacağı belliydi…
Sinirimden ağlayacağım…”

Yangın sitelere kadar ulaştı. Bu tepenin ardını aşması yangının bambaşka bir boyuta ulaşması olacak. #milasyangin”

Muğla’da son durum

Muğla’nın Milas, Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Milas’ın Beyciler Mahallesi’nde üç gün önce başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum’un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerindeki etkisini sürdürüyor.

Tahliye edilen ve kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kavaklıdere ilçesindeki orman yangınına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Fotoğraf: AA

Kissebükü Koyu’na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan söndürme çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılırken, arazözlerin yanan alanlara ulaşabilmesi için iş makineleri tarafından orman yolu açılıyor. Gönüllüler ve bölge halkı da ekiplerin çalışmalarına destek veriyor.

Muğla’nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda altı gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili olmuştu.


Bodrum Yeniköy’de ise yangın yerleşim yerlerine yaklaştığı için evleri tahliye çağrısı yapıldı. Ancak, rüzgarın sebebiyle yangına müdahale güçleşiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.