ManşetTürkiye

Muğla’da orman yangını! Zeytinköy’ün boşaltılması istendi

0

Muğla’nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde başlayan orman yangını tüm müdahalelere rağmen devam ediyor. Yangın nedeniyle tahliye edilen Zeytinköy’de evler yanmaya başladı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinin kırsal Dağpınar Mahallesi Zeytinköy Mahallesi’ndeki ormanlık alandan bugün (6 Eylül Çarşamba) saat 14.00 sıralarında, alevler yükselmeye başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 4 amfibik uçak, 7 söndürme helikopteri, 37 arazöz, 2 dozer sevk edildi.

Alevler yerleşim yerlerine doğru ilerlerken tedbir amacıyla Zeykinköy Mahallesi’ndeki evler ve hayvan damları boşaltılmaya başlandı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, köylüler de söndürme çalışmalarına kazma küreklerle destek veriyor.

 

Havadan 11 helikopter ve 4 uçak, karadan da 73 arazöz ve 4 dozer ile müdühale edilen yangın, rüzgar nedeniyle henüz kontrol altına alınamadı. Yangında boşaltılan Zeytinköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 40 evin yanarak zarar gördüğü öğrenildi.

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, 136 hane, 256 nüfuslu mahallerinin tehdit altında olduğunu belirtip, “Ormanın ortasındayız. Havadan destek bekliyoruz. Dumandan etkilenip hastaneye götürülenler var” dedi. Rüzgarın kuvvetli esmesi ve sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, mahalledeki 30 evin tahliye edildiği, diğer evlerinde tahliye edilmesine devam edildiği bildirildi. Çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandaki kovanlarda bulunan binlerce arı da telef oldu.

 

(Sözcü)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.