ManşetTürkiye

Muğla Üniversitesi’nde öğrenci de, demokrasi de meçhul

0

Ömer Çetin

Muğla Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin  geçen yıl harç parasını ödeyebilmek için İstanbul’da çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirmişti.

Güz döneminden itibaren Ömer Çetin’in büstünün Meçhul Öğrenci Anıtı olarak Muğla Üniversitesi kampüsüne yapılması talebini içeren bir kampanya başlamıştı. Öğrenciler, Muğla Üniversitesi yönetiminin bu talebi geçiştirdiğini ve göstermelik bir toplantıyla reddettiğini düşünüyorlar. Ardından öğrenciler kendi çabalarıyla bu büstü dikeceklerini ifade etmişler ve bunun için çeşitli girişimlerde bulunmuşlardı.

Bugün, arkadaşları ve üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören bir grup öğrenci, Ömer Çetin’in anısını yaşatmak ve parasız eğitim talebinin bir simgesi olması amacıyla Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan büstü Karya Meydanına yerleştirmek için Muğla Üniversitesi’nde ve dışarıda toplanmaya başladılar.

 

Jandarma Müdahalesi

30 Mart günü Muğla Üniversitesi’nde Meçhul Öğrenci Anıtını dikmek için toplanan yüzlerce öğrencinin önü jandarmalar tarafından kesildi. Daha önce hiç görülmemiş bir önlem alan Özel Güvenlik Birimleri ile Jandarma, büstün üniversiteye sokulmasını engelledi.

Muğla Üniversitesi Öğrencileri konuya dair; “Büstün dikilmesine üniversite yönetimi ve jandarma izin vermedi. Bu büstü dikinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Büstün adını ‘Meçhul Öğrenci Anıtı’ olarak belirledik ve bu büstü Ömer arkadaşımız gibi yaşamını yitiren meçhul öğrencilerin anısına dikmek istiyoruz” açıklamasını yaptılar.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.