Kültür-Sanat

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu topluluğunun son albümü bugün 13:00’de Açık Radyo’da

0

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu topluluğunun son albümleri henüz raflardaki yerini almadan Açık Radyo’da Ketencoğlu’nun programında dinletilecek.

Muammer Ketencoğlu’nun kendi twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre albümde yer alan parçalar Ketencoğlu’nun Açık Radyo’nun yayınına başladığı 1995 yılından bu yana her çarşamba günü 13:00 – 14:00 saatleri arasında yayınlanan “Tuna’nın Beri Yanı” programında dinleyicileri ile buluşacak. İlgili programda Ketencoğlu her hafta Balkan ağırlıklı etnik müzik ağırlıklı olmak üzere etnik müziklere yer veriyor.

Balkan Yolculuğu, akordeon ustası Muammer Ketencoğlu, Brenna Mac Crimmon, Sumru Ağıryürüyen ve Cevdet Erek tarafından 1997’de kuruldu. Farklı müzisyenlerin katılımıyla yolculuğuna devam eden topluluk 2006’da klarinet ustası Aytunç Nevzat Matracı’nın vefatı üzerine çalışmalarına  ara verdi. 2008 Mayıs’ından itibaren yeni kadrosu ve repertuarıyla yeniden sahnelere döndü.

Bugüne dek yurt içinde birçok şehirde ve  Bulgaristan,  Makedonya, Yunanistan,  Almanya,  İsrail, Hollanda ve Belçika’da birçok konser veren topluluk, 2001’de Ayde Mori, 2007’de ise Balkan Yolculuğu adlı iki albüm yayınladı.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.