Kültür-SanatManşet

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu Topluluğu Çanakkale’de

0

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu Topluluğu, “1.Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Festivali” kapsamında 15 Ağustos Çarşamba saat 21.00′ da Çanakkale İskele Meydanı’nda sahne alacaklar.

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü’nün 20. yılı olan 2018 yılı, Avrupa’da ‘Troya Yılı’ olarak ilan edildi. Türkiye Körler Federasyonu ve Çanakkale Valiliği iş birliğinde antik şehrin destanını yazan ve tüm dünyada görme engelleri birleştiren isim olarak kabul edilen, görme engelli ozan Homeros anısına dünyadaki kardeşliğe vurgu yapacak bir organizasyon 13-17 Ağustos günlerinde Çanakkale’de düzenleniyor.

Dünyanın yirmiden fazla ülkesinden ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden iki yüz elli görme engelli 14 Ağustos günü 17.30’da 1.Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları için Troya Antik Kenti’nde buluşup, dünya edebiyatının baş yapıtı kabul edilen Homeros’un, İlyada Destanı’nda, Troya Savaşı’nın anlatıldığı bölümden kendi dillerinde pasajlar okuyacaklar. Bu okumalar aynı anda İngilizce ve Türkçeye çevrilecek. Okumalar için destanın ilgili bölümü Braille Alfabesi ile basıldı.

Festival kapsamında 15 Ağustos Çarşamba günü görme engellilerin katılacağı bir barış yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu Topluluğu 15 Ağustos Çarşamba saat 21.00′ de Çanakkale İskele Meydanı’nda vereceği bir konserle festivalde yer alacak. Muammer Ketencoğlu (Akordeon-Vokal), Şule Kocaman Saraç (Vokal), Selda Koçak Uzuntaş (Vokal), Sakip Songelen (Nefesli çalgılar) ve Alp Kaya’dan (Vurmalı çalgılar) oluşan topluluk, konserlerinde seslendirdikleri klasik Balkan halk şarkılarının yanı sıra katılımcı ülkeleri de dikkate alarak Azeri ve Kırgız halk şarkılarına da konser repertuvarında yer verecekler. Ayrıca konserde Çanakkale türküleri de seslendirilecek.

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu Topluluğu müzisyenleri bütün sevenlerini konsere bekliyorlar.

 

Haber: Ercüment Gürçay

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.