İklim KriziManşet

Moskova’da iklim krizi: Kızıl Meydan’a yeni yıl için yapay kar getirildi

0

Son 140 yılın en sıcak kışlarından yaşayan Rusya‘nın başkenti Moskova’da, yeni yıl süslemeleri için kent merkezine kamyonlarca yapay kar getirildi. Her yıl yolları açmak için kar kürenmesine milyonlarca ruble harcayan kentin simge noktası Kızıl Meydan’a yapay kar taşınması sosyal medyada büyük ilgi çekti. Binlerce kişi yapay kar fotoğraflarını paylaşırken, bir Instagram kullanıcısı “Moskova’daki tek kar bu. Kızıl Meydan’da korunuyor” paylaşımıyla durumun vahametine dikkat çekti.

Belediye yetkilileri, yapay karın yılbaşı tatili için planlanan bir  snowboard gösterisi için getirildiğini açıkladı.

Moskova bölgesi, sıcaklıkların sistematik olarak ilk kez kaydedilmeye başlanmasından bu yana en sıcak kışlarından birini yaşıyor. 18 Aralık günü, Rusya’nın başkentinde hava sıcaklığı 5.4 dereceye yükseldi. Bu ölçüm, 1886’dan bu yana kentte kaydedilen en yüksek sıcaklığa işaret ediyor.

Çiçekler erken açıyor, hayvanların kış uykusu kesintiye uğruyor

Sıradışı hava sıcaklıklarının, kentte hayvan ve bitkileri de olumsuz etkilediği belirtiliyor. Moskova Devlet Üniversitesi’nin eczacılık bahçesinde çiğdem, leylak ve manolya bitkilerinin erken çiçek açtığı belirtilirken, Moskova Hayvanat Bahçesi’nde de bazı hayvanların kış uykularının kesintiye uğradığı ve beş çölfaresinin kış uykusuna teşvik edilmek için özel olarak soğutulan alanlara götürüldüğü açıklandı. Ülkenin kuzey bölgelerindeki donmuş toprak tabakasında süren erime de kuzey kasabalarını tehdit ediyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.