ManşetSivil Toplum

Mor Bayraklı CHP’li belediyeler kampanyası

0

CHP, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden belediyelerine mor bayrak asacak, yerel işletmeleri de değerlendirecek.

17.chpmorbayrak2

Kreş/çocuk bakımevi/kadın sağlık merkezi/hasta bakımevi/yaşlı bakımevi/sığınma evi sayısı; kadın belediye başkan yardımcısı; kadın yönetici sayısı; kadın çalışan sayısı; cinsiyete duyarlı bütçe oluşturmak gibi kriterleri yerine getiren CHP’li belediyeler, “mor bayrak” almaya hak kazanacak.

“Mor Bayrak Projesi” hakkında CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Yerel Yönetimler Gen. Bşk. Yardımcısı Yrd. Ayça Akpek TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda verilen bilgilere göre proje kapsamında belediyelerde cinsiyet eşitliğini teşvik edecek olan CHP, belediye ilçe sınırları içindeki kamu kurumları da dâhil tüm işyerlerini değerlendirmeye tabi tutacak. İşyerlerindeki kadın çalışan; kadın yönetici sayısı; kadın-erkek çalışanların ücretleri; kreş; emzirme odası olup olmadığına göre değerlendirme yapılarak işyerlerine de mor bayrak verilecek.

CHP, 2019’da tüm CHP’li belediyelerin mor bayraklı olacağı sözünü de verdi.

(Kaos GL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.