TürkiyeManşetSağlık

Mimarlar Odası’ndan asbestli boruların değişmesine izin vermeyen meclis üyelerine dava

0

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın 13 ilçesinde asbestli ve eski boruların değiştirilmesi ile Tatlar Arıtma Tesisi’nin iyileştirilmesi için ASKİ’nin 360 milyon TL kredi kullanma talebinin AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmesini yargıya taşıyor.

‘Sağlıklı yaşama hakkının gaspı’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu boruların asbestli olduğunu belirtti. Candan, “Ankaralıların temiz su içme hakkını ve sağlıklı çevrede yaşama hakkını gasp eden meclis üyeleri görevlerini kötüye kullanmaktadır” dedi.

Temiz su hakkının insan sağlığı için önemini vurgulayan Candan, “Gökçek döneminden bu yana mücadele ediyoruz. Temiz su içmek Ankaralıların ve tüm insanlığın hakkı” dedi. Kredi alımına onay vermeyen meclis üyelerinin anayasal suç işlediklerini savunan Candan, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

‘Meclis üyeleri Gökçek’in yolundan mı gidiyorlar?’

Arıtma tesisinin yetersiz kalmasının Ankara Çayı‘nın ve Sakarya Nehri’nin sulama kaynağı olarak yetersiz kalmasını beraberinde getireceğini belirten Candan, bu durumda sağlıklı gıdaya erişmenin de mümkün olmayacağını söyledi.

Gökçek döneminde temiz suya erişilmesi için yatırım yapmak yerine milyarlar Ankapark gibi hukuksuz bir projeye yatırıldı. (…) Asbestli boruların değişmesini istemeyen meclis üyeleri Gökçek’in yolundan mı gidiyorlar?

Candan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 2017 yılında, aralarında Ankara’nın da olduğu bazı büyükşehir belediyelerini kastederek sarf ettiği “metal yorgunluğu” sözlerinden hareketle “Mücadelesi ile metal yorgunluğu teşhisini koydurtan odamızın gözleri üzerinizdedir” dedi.

ASKİ’nin, Ankara’nın Polatlı ilçesinin asbestli borularının değiştirilmesi ve Tatlar Arıtma Tesisi’nin iyileştirilmesi için 360 milyon lira kredi kullanma talebini içeren komisyon raporu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.