Kanal İstanbulGündemKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

‘Millet can, birileri Kanal derdinde’

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınıyla ilgili yeni uyarılarda bulundu. ‘Türkiye için olmuyorsa, İstanbul için kontrollü kısıtlama getirilmesini’ beklediklerini vurgulayan İmamoğlu “Salgının ne denli hızla büyüdüğünün, tehlikenin ne kadar büyük olduğunun lütfen farkında olun. Farkında mısınız acaba? Bu yüzden evde kalmalısınız, bu yüzden sosyal mesafeyi mutlaka korumalısınız” uyarısında bulundu.

İstanbul’da toplu ulaşım kullanımının yüzde 80 düştüğünü, ancak taksi ve dolmuş gibi kullanımlarla yine de her gün 1 milyon insanın toplu ulaşımdan yararlandığını belirten İmamoğlu “Biliyorum, bazılarınız iş için mecburen sokaklara çıkıyor. Bunun çözümü için de devletimizin, hükümet yetkililerinin bir çabası olacağına inanıyorum. Ancak bugün gerekli adımlar atılmazsa, gelecekte hayal kırıklığı yaşanacağı ne yazık ki aşikar. Onun için bu konuda çok kararlı, radikal kararlar almalıyız” diye konuştu.

Kanalın ilk ihalesine 8 milyar TL ayrıldı

Bugün Kanal İstanbul projesi üzerindeki iki köprünün kaldırılması için düzenlenen ihaleye de tepki gösteren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Millet can, birileri Kanal İstanbul derdinde Evet bugün, Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi var. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı. Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan ya da işyeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insan var, Türkiye’de ve İstanbul’da. Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? ‘Korona Krizi’nden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun”

You may also like

Comments

Comments are closed.