KadınKültür-SanatManşet

MILK Belgeseli Türkiye’de: Anne sütü mü, mama endüstrisi mi?

0
MILK Belgeseli

Kanadalı yönetmen Noemi Weis’in anne sütü ve mama endüstrisi ile ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen belgesel filmi MILK, Türkiye turuna devam ediyor.

Belgesel, anne ve bebeklerin doğal afetlerde ve kriz durumlarında karşılaştıkları zorluklara ve ihtiyaçlarına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Gösterimlerinin ardından yapılan söyleşi ve atölye çalışmalarında da felaket sonrası anneleri ve bebekleri destekleme konularında eğitimler sağlayarak, bölgedeki ailelere ve sağlık çalışanlarına kritik bilgiler sunacak.

9 Aralık’ta Gaziantep Liv Hospital’da sağlık çalışanlarına ve ebelik bölümü öğrencilerine yönelik yapılan ilk etkinliğin ardından ikinci gösterim etkinliği, İstanbul’da düzenlenecek. Adana, Malatya, Hatay, Mersin, Diyarbakır, Antalya ve İzmir’de de gösterim etkinlikleri planlanıyor.

MILK Belgeseli

İstanbul’da aktivistlerle buluşacak

MILK belgesel filminin İstanbul’daki ilk gösterimi, Beyoğlu’ndaki sosyal buluşma ve üretim merkezi Postane’de gerçekleşecek.

55 dakika süren film gösteriminin ardından, filmin yönetmeni Noemi Weis’in de çevrimiçi katılımıyla bir soru-cevap oturumu gerçekleşecek. Oturumda İngilizce-Türkçe çeviri imkanı da bulunacak. 

Sonrasında La Leche League Türkiye lideri ve Uluslararası Sertifikalı Emzirme Danışmanı Charlotte Codron, “Afetlerde Bebek Beslenmesi ve Mama Kodu’nun Önemi” başlıklı bir sunum yapacak. Etkinlik organizatörlerinden Ufuk Yeşil ile “Belgesel Sinema ve Aktivizm” konulu kısa bir sohbetin ardından, etkinlik tamamlanmış olacak.

18 Aralık 2023’te gerçekleşecek olan etkinlik 18:00’de başlayacak ve 20:45’e kadar sürecek.

Etkinliğe katılım ücretsiz, kontenjan sınırlı olduğundan buradaki dijital formun doldurulması gerekiyor.  

‣ “Anne sütü neden antikapitalist bir direniş hattıdır

Anneler dikkat! ‘Her gün 500 ml anne sütü’ aldatmacası – Dr. Tomris Cesuroğlu

MILK belgeseli hakkında

MILK, doğal afetler, savaşlar ve göç gibi kriz durumlarında bebek beslenmesinin ve annelerin ihtiyaçlarının ne denli önemli olduğunu vurgulayan bir yapım. Dünyanın farklı yerlerinden hikayelerle zenginleştirilen bu belgesel, sağlık çalışanları, anneler, babalar ve politika yapıcılar arasında önemli bir diyalog başlatmayı amaçlıyor.

Film Blanc, Telus Fund ve La Leche League Türkiye işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, film gösteriminin yanı sıra uzmanlar eşliğinde yapılacak atölyeleri ve yönetmen Noemi Weis’in de katılacağı soru-cevap etkinliklerini içeriyor.

Etkinlik Programı:

  • Gaziantep: 9 Aralık 2023, Cumartesi – 15.00 ile 17.00 arası, Gaziantep Ebeler Derneği desteğiyle, Liv Hospital Konferans Salonu
  • İstanbul: 18 Aralık 2023, Pazartesi – 18:00 ile 20:45 arası, Leyli Sanat Derneği desteğiyle, Postane’de
  • Adana: 27 Aralık 2023, Çarşamba – 09.00 ile 13.00 arası
    Çukurova Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Mithat Özsan Amfisi
  • Malatya: 28 Aralık, Perşembe – 13:30 – 16:00, İnönü Üniversitesi Kongre Merkezi
  • Hatay, Mersin, Diyarbakır, Antalya ve İzmir’de de gösterimler planlanıyor. 

MILK Eğitim Programı, felaket durumlarından etkilenen annelerin karşılaştıkları önlenebilir zorluklar hakkında eğitim ve kaynaklar sunuyor. Program, Türkiye’de deprem sonrası koşullarda anneler ve bebeklerin karşı karşıya kaldığı zorluklara özel bir odaklanma sağlayacak.

Programın Türkiye’deki koordinatörlerinden Charlotte Codron, “Türkiye’de anneler ve bebeklerle çalışan herkesin, her uzmanın bu belgeselde ele alınan konulara ilgi duyacağını düşünüyoruz; film, zorlu durumlarda bebek beslenmesini nasıl destekleyebileceğimize dair çok geniş bir perspektif sunuyor” diyor.

MILK belgeselinin çeşitli şehirlerdeki gösterim programı için LLL Türkiye web sitesi ziyaret edilebilir.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.