Ekolojiİklim KriziManşet

Milas’taki orman yangınlarında 16 bin hektarlık alan yandı

0

Muğla‘ya bağlı Milas Belediyesi, il sınırlarında devam eden orman yangınları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Milas’taki yangınlarda 5 Ağustos tarihine kadar 16 bin 8 hektarlık alanın yandığı belirtildi. Bu alan yaklaşık 22 bin 500 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

Alevler Bakırköy Mahallesi’ne ilerliyor

Yangının güncel durumuna ilişkin bilgilerin de paylaşıldığı açıklamada “Saat 09.44 itibariyle, yangın, Gürceğiz ve Akçakaya Mahallelerini de içine aldı. Şu an Gürceğiz’de yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Alevler, Bayırköy Mahallesi’ne doğru ilerliyor” denildi.

Yangının Bayırköy Mahallesi’ne yaklaşmasıyla birlikte termik santral çevresindeki çalışmaların hızlandırıldığı belirtilen açıklamada “Sabah saatleri itibariyle mahalle halkının yoğun çabasıyla Bayırköy’de insanlar önlemlerini almaya başladı. Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yardım noktalarının ve toplanma noktalarının temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” bilgisi paylaşıldı.

Havadan müdahale yapılıyor

Ayrıca Gürceğiz ve Bayırköy Mahallelerinin ormanlık alanında devam eden yangına iki helikopter ile havadan müdahale edildiği belirtildi.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dün Gürceğiz’de çıkan yangından kaçan bir köpeği kurtardığı belirtilen açıklamada “Ayakları alevlerden dolayı yanmış olan köpeğe ilk müdahalesi yapılarak su ve mama ihtiyacı karşılandı. Daha sonra alevlerden kaçan köpek, tedavisinin yapılması için Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yangın söndürme çalışmalarında aktif rol alıyor. Ekipler, kırsalda bulunan yerleşim yerlerine yangının ulaşmaması için çeşitli önlemler alıyor” denildi.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.