Ekolojiİklim KriziManşet

Milas’ta şüphelendikleri için yol kesen siviller hakkında soruşturma başlatıldı

0

Muğla‘nın Milas ilçesinde Yatağan-Milas istikametinde seyir halinde olan araçları şüphelendikleri gerekçesiyle durdurarak kimlik kontrolü yapmak isteyen siviller hakkında soruşturma başlatıldı.

Yol kesme olayı, Yeşil Gazete adına yangınları takip etmek için alevlerin sıçradığı Kemerköy Termik Santrali’ne gitmek isteyen Gazeteci Metin Yoksu tarafından videoya çekilmişti.

Neler yaşandı?

Kendisini “Muharrem Duygu” olarak tanıtan sivil, araçlardaki vatandaşlardan kimliklerini vermelerini istemiş, ailelerini tahliye etmek için Milas’a gitmeye çalışan vatandaşlar ile aralarında tartışma yaşanmıştı.

Kendisine durdurma gerekçesi sorulan Muharrem Duygu cevap olarak o anda 31 plakalı bir araçtaki aileyi göstererek, “Bu araç yabancı plakalı bir araç. Şüphelendim. GBT yapacağım. Belki yangından kaçıyorlar ve ormanı bunlar yaktı nereden biliyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Görüntüler sosyal medyada çok fazla tepki yaratmış, tahliye sırasında yapılan keyfi yol kesme eylemi birçok kişi tarafından eleştirilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Sivil vatandaşlar tarafından kapatıldığı iddiasıyla 5 Ağustos 2021 tarihinde Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca ulaşım araçlarının kaçırılması, alıkonulması ve tehdit suçlarından derhal soruşturma açılmıştır. Soruşturmaya titizlikle ve tüm yönleriyle devam edilmektedir” denildi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.