İklim KriziManşetYerel

Milas’ta hortum: Evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

0

Muğla’nın Milas ilçesinde dün 14.00’da başlayan kuvvetli sağanak yağışın ardından Derince, Kandak ve Selimiye bölgelerinde hortum meydana geldi.

Hortum nedeniyle birçok mahallede evlerin çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ise bölgede inceleme yaptı.

‘Böyle bir hortum felaketi beklemiyorduk’

Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Tokat, “Bugün bir fırtına ve yağmur bekliyorduk. Ama böylesine bir hortum felaketini de beklemiyorduk. O da özellikle Derince, Karşıyaka ve Selimiye bölgemizde bir de Kandak mahallemizde etkili oldu. En çok hasar Derince’de gözüküyor” dedi.

Bir can ya da mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı, “Ama gördüğümüz tablo çok korkutucu bir tablo. Gördüğünüz demirler, buradan neredeyse yüzlerce metre ilerideki evlerin üzerine gidip orada hasar meydana getirmiş. Yaklaşık 15 civarında evimizde hasar görülüyor” bilgilerini paylaştı.

Fotoğraf: Milas Belediyesi

En büyük yıkım Derince’de

Muhtarın haber vermesi üzerine Kandak’a ve Derince’ye ekip gönderdiklerini belirten Tokat,  “Şu anda önce bir hasarı tespit etmemiz lazım. Bu akşam tabii yağmur olmayacak ama asıl şiddetli yağmur cuma gecesi geliyor. Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir an önce burada gerekli müdahaleleri yapmamız gerekiyor. Şu anda neredeyse belediyemizin tüm birimleri ile buradayız” dedi.

İlçe merkezinde yağmurun şiddetinden çok sayıda ağacın yıkıldığını ifade eden Tokat, “Diğer yerlerden de haber alıyoruz. Milas’ta çok çok önemli sıkıntı yok, sadece karayolunda ve çevre yolunda sıkıntılı, bölgelerimiz yine aynı. Biraz yukarıda, Çakal Deresi dediğimiz mevkiden aşağıya yoğun olarak çamur geldi. Ama onun dışında cana mana gelecek herhangi bir afet olarak algılanacak bir şey olmadı. Şu an en afet gibi görünen Derince” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.