Manşet

Metin Uca hayatını kaybetti

0

Sunucu ve Yazar Metin Uca, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca’nın ölümünü sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu:

“Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor.”

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 3 Kasım’da araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren Uca’nın şah damarlarının tıkalı olduğu bildirilmişti. Metin Uca, tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti.

Metin Uca’nın sosyal medya hesabından 13 Kasım Pazartesi günü paylaşılan mesajda, şu ifadelere yer verilmişti:

“Hızla iyileşiyorum. En kısa zamanda beraber olacağız, doğum günümü birlikte sahnede kutlayacağız. Güzel doğum günü mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Sonsuz sevgimle.”

Uca’nın menajeri Baykara, dün şu açıklamada bulunmuştu:

“15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz.”

‘Tören istemiyorum’

Uca, Şubat 2023’te Haberler.com‘un YouTube kanalına verdiği röportajda vasiyeti doğrultusunda ölümü sonrasında bir cenaze töreni yapılmamasını istediğini söylemişti.

Öldükten sonra yakılmak istediğini belirten Uca, “Ben güzel öleceğimi düşünüyorum. Burası özgür bir ülke olsa, yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Ben yakılarak ölmek istiyorum, küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

Metin Uca hakkında

13 Kasım 1961’de İstanbul’da dünyaya gelen Metin Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri aldı. Uca, 1987’de kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra özel televizyonlarda muhabirlik ve programcılık yaptı.

1999 sonrası “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programıyla tanınan Metin Uca, uzun yıllar boyunca tek kişilik gösteriler ve seslendirme çalışmaları yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.