ManşetTürkiye

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gözaltına alındı

0

Türk sinema ve tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, bugün sabah saatlerinde evlerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Akpınar ve Gezen,  polis eşliğinde Anadolu Adliyesi’ne götürüldü.

Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezenhakkında soruşturma başlatılmıştı.

Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, ‘Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz’ dedi.

Gezen: Kimseye benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum

Odatv’ye konuşan Müjdat Gezen “Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan’a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum” dedi.

Akpınar: Bunu hak edecek bir şey yapmadık

Metin Akpınar da şu açıklamayı yaptı:

“Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da ‘hesabını verirsiniz’ diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.