ManşetTürkiye

Meteoroloji’den üç bölge için sağanak yağış uyarısı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara‘nın batısı, Akdeniz‘in iç kesimleri, İç Anadolu‘nun kuzeydoğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, İstanbul‘un Anadolu Yakası ve İskenderun Körfezi ile Kocaeli, Sakarya ve Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MGM’ye göre; genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege‘de kuzeybatı, Doğu Akdeniz‘de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

‣Milyonlarca yılın sıcaklık rekoru kırıldı: Bu normal bir anomali, yanmaya devam edeceğiz
‣El Niño geliyor: Dünyayı ve Türkiye’yi ne bekliyor?
‣Sıcak dalgaları dünyayı kavurmaya devam ediyor: On milyonlarca insanın yaşamı tehlikede

Marmara‘da az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri, bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul‘un Anadolu Yakası’nın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege‘de günün parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Güney Ege’de kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz‘de parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Akdeniz’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz’de güneybatıdan yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu‘nun parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz‘in parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri, gece saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz‘de ise günün parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Karadeniz ile Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu için parçalı ve az bulutlu geçeceği yönünde tahminde bulunulurken Güneydoğu Anadolu‘da ise günün az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.