TürkiyeManşet

Meteoroloji’den dokuz il için ‘sarı kodlu’ uyarı

0
Fotoğraf:AA

Yurt genelinde etkili olan ve sel taşkınlarına neden olarak Bursa’da beş kişinin hayatını kaybetmesine, yolların kapanmasına ve tarım alanlarının zarar görmesine sebep olan kuvvetli yağışlar bugün de etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren, Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz‘in iç kesimleri ile Isparta, Burdur, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların Perşembe gününe kadar devam etmesi öngörülüyor.

Dokuz il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dokuz il için ‘sarı kodlu’ uyarıda bulundu. Açıklamada “Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı,  yağış anında kuvvetli rüzgar, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan ve ulaşımda aksımalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat” denildi.

Marmara’nın Güney ve Doğusu ile Trakya’da beklenen yerel ve kuvvetli yağışlar Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Yalova‘da hayatı olumsuz etkileyebilir.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.