ManşetTürkiyeUlaşım

Meteoroloji uyardı: Bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, Türkiye‘nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri, Çanakkale’nin doğusu ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin de az bulutlu ve açık geçeceği belirtildi.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

‘Ulaşımda aksamalar yaşanabilir’

Marmara Bölgesi’nde bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyordu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi‘nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden eseceği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sabah saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Batı Karadeniz Marmara ve Ege Denizi’nde etkili olacak fırtınanın etkisinin ise, çarşamba günü sabah saatlerinde azalacağı tahmin edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.