ManşetTürkiye

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağışlara karşı uyardı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu.

Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir‘in doğusu, Kastamonu, Karabük, Bolu‘nun doğusu ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilip, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

Cuma günü Doğu Karadeniz’de etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışların cuma günü de Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olmasının beklendiği kaydedildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; serin ve yağışlı havanın önümüzdeki günlerde ülkemizin kuzey ve iç kesimlerini etkilemesi bekleniyor. 01.09.2021 Çarşamba günü Ankara’nın kuzey kesimleri ile Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 02.09.2021 Perşembe günü Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı; 03.09.2021 Cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.”

Hava sıcaklıkları düşecek

Açıklamada, hava sıcaklıklarının yarından itibaren hissedilebilir derecede azalacağı da ifade edildi:

Mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 02.09.2021 Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalarak ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına ineceği; Akdeniz Bölgesinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.