ManşetTürkiye

Mesut Barzani Ankara’da Erdoğan ile görüştü

0

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Kürt lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

18

Medyaya yansıyan bilgilere göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani beraberinde bir heyetle Ankara’ya gitti. Barzani’yi havalimanında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Hadi Sinirlioğlu karşıladı. Bazı kaynaklar ise Barzani’nin uçaktan iner inmez bildirilen programın aksine MİT müsteşarı Hakan Fidan’la görüşmeye gittiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 2 saate yakın sürdü. Görüşme sonrası medyaya bilgi veren Cumhurbaşkanlığı kaynakları, terörle mücadele konusunun ele alındığını belirtti.

Erdoğan – Barzani görüşmesinde ne konuşuldu?

19

Erdoğan, görüşmede, IŞİD ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına dikkat çekti. IŞİD’le mücadele konusunda uluslararası koalisyona sağlanan katkıları dile getirdi.

Erdoğan ve Barzani’nin ayrıca Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamaları konusu üzerinde durdukları belirtildi. Irak’ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Gülen okulları da gündemde

Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşen Mesut Barzani, Ankara ziyaretini bölgesel gündemin yoğunluğundan dolayı birkaç kez ertelemişti. Barzani’ye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası girişimden sorumlu tutulan Fethullah Gülen hareketine karşı başlatılan operasyonlar kapsamında başta Erbil olmak üzere bölgedeki 24 okulunun kapatılması konusunda çağrı yapılması bekleniyor.

Barzani ile terör örgütü IŞİD ve PKK ile mücadele başta olmak üzere güvenlik konularının da ele alınması öngörülüyor.
(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.