KadınManşet

Mersinli kadınların Perşembe yürüyüşleri 3. haftasında

0

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar, platform tarafından alınan karar sonrası8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne kadar her Perşembe kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yürüyor.

30 Ocak Perşembe günü saat 17:00’de üçüncü kez Mersin’in en işlek yeri Forum AVM havuz başında toplanan kadınlar basın açıklamasını okuduktan sonra yürüyüş gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nden Şerife Karabeğ kadına yönelik şiddetin araştırılmasına dönük TBMM’de kurulan komisyona bir erkek üyenin başkan yapılmasına tepki gösterdi.

3...

Platform adına basın açıklamasını Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nden Şerife Karabeğ okudu

 

“Şiddetinizle barışmayacağız”, “Jin jiyan azadi”, “Kadın / trans cinayetleri politiktir”, “Boşanmayı değil cinayeti engelle”sloganları eşliğinde Forum AVM içinde yürüyen platform üyeleri havuzbaşında basın açıklamasının okunmasının ardından dağıldı.

2

Türkiye çapında kadın cinayetlerini önlemek için biraraya gelen Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun Kadın ve trans cinayetlerinin önlenmesi için taleplerini okuyan Şerife Karabeğ, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi için gerekli adımların bütün kesimlerce derhal atılmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun şiddet ile ilgili bütün gerçek verileri kamuoyuna açıklamasını, Mecliste oluşturulan soruşturma komisyonu ve meclisin, başta cinsiyet eşitliği ve ev içi şiddetle mücadele alanında çalışan kadın ve LGBTİ örgütleri olmak üzere, hak mücadelesi ve insan hakları alanlarında bu meseleyi sahiplenen bütün örgütlerin görüşlerinin dikkate alınarak acil önlemler oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun 31 Ocak Cumartesi günü ülke çapında hayata geçireceği eylem hakkında da bilgi veren Karabeğ, “Kobane’nin Kadın mücadelesi şahsında özgürleşmesinden ve hemen yanı başımızda yaşanan Kadın Devrimi’nden aldığımız güç ve heyecanla taleplerimizi bir kez daha dile getirmek üzere 31 Ocak Cumartesi günü bütün Türkiye’de alanlardayız” şeklinde konuştu.

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.