Mersin’de uluslararası anlaşmalarla korunan koydaki balık çiftliği projesinin ÇED toplantısı yaptırılmadı

Mersin’in Anamur ilçesinde, üç uluslararası çevre sözleşmesi ve üç çevre kanunuyla korunan Melleç Koyu’na balık çiftlikleri kurulmak isteniyor.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki koyun yakınlarına balık çiftlikleri kurulmasına ilişkin düzenlenmek istenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, yöre halkı ve çevre örgütlerinin protestolarıyla yaptırılmadı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çevre dernekleri üyelerinden oluşan grup, “Denizimizi kirletmeyin. Balık çiftliklerine hayır” yazılı dövizler açarak, balık çiftliği projesine tepki gösterdi.

Türe, Melleç Koyu’nun bakanlıkça turizm bölgesi ilan edildiğini anımsatarak, “Amacımız bağcıcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Duble yolların yapıldığı, tünellerin açıldığı bir zamanda, bölgemiz tam da turizmden payını alacakken ortaya çıkan balık çiftliklerine karşıyız” dedi.

Bölge uluslararası sözleşmelerle koruma altında

Öte yandan, bölgedeki tabela, projenin seyrini değiştirecek bir gelişmeyi gün yüzüne çıkardı. Melleç Koyu’nun, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Akdeniz foklarının yaşam alanı olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca koruma altına alındığı ortaya çıktı.

Bunun yanında Melleç Koyu Barselona, Bern ve Citnes sözleşmeleri ve 1380 sayılı Su Ürünleri, 4915 sayılı Kara Avcılığı ve 2872 sayılı Çevre kanunlarıyla da korunuyor.

 

(Diken)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi: Florida’yı vuran Helene Kasırgası’nda en az 95 kişi öldü

ABD'nin Florida eyaletinde altı kenti vuran Helene Kasırgası'nda yollar, köprüler çöktü yüzlerce ev sular altında kaldı, milyonlarca kişi elektriksiz.

Avusturya seçimleri: Nazilerin kurduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi birinci oldu

Avusturya genel seçimlerini, eski Nazi ve SS subaylarının kurduğu, iklim değişikliği, LGBTİ+, göç karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi kazandı.

Beyşehir Gölü’ndeki Çeçen Adası satılığa çıkarıldı: Metrekaresi 310 TL

Konya'daki tek ada olan Çeçen Adası 550 dönüm büyüklüğünde. Hayvancılık ve tarım yapılan adanın bedeli ise 165 milyon lira civarında.

Sanayi devrimini başlatan Birleşik Krallık son kömürlü termik santrali kapatıyor

Birleşik Krallık, on yılın sonuna kadar kara rüzgarını iki katına, güneş enerjisini üç katına ve açık deniz rüzgarını dört katına çıkarmayı hedefliyor.

Katliam yasası’na karşı hak savunucuları bir kez daha meydanda: Biz bitti demeden bitmez!

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla'da yapılan eş zamanlı mitinglerde, AYM'ye seslenildi: Yasayı iptal et!

EN ÇOK OKUNANLAR