Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Mersin’de sanayi sitesi yapımına tepki: Tarla sahipleri ne yiyip ne içecek?

0

Mersin‘in Mezitli İlçesi‘nde bulunan ve binlerce portakal, mandalina ve limon ağacının olduğu arazinin sanayi sitesi yapımı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi‘yle acele kamulaştırılması yönünde alınan karara tepkiler büyüyor.

Çiftçiler, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi tapuları ve narenciye ürünleriyle gelerek kapıda bekledi ve sanayi sitesinin başka bir yere kurulmasını talep etti.

Çiftçiler, geçen hafta da AKP Mezitli İlçe Başkanlığı‘na yürüyerek eylem yapmıştı.

MHP’li Bünyamin Önel’e tepki

ANKA‘nın haberine göre, çiftçiler kurulacak sanayi sitesinin kooperatifinin de başkanı olan MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel‘e tepki gösterdi. Bölgenin kıraç arazi olmadığını, 130 ailenin bahçesinin bulunduğu söyleyen çiftçiler, bölgede yaklaşık 60 bin narenciye ağacının da yer aldığını kaydetti.

MHP’li Bünyamin Önel ise sanayi sitesi yapımına itiraz eden kişilerin işgalci olduğunu ileri sürmüş ve “Bölgede kullandıkları alan 2 ile 3 dönüm, en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm büyüklüğündeki alanda devletin arazilerini işgal ediyorlar” demişti.

‘Devlete para ödeyerek aldık biz bu tapuları’

Yapımı planlanan sanayi sitesi bölgesinde arazisi olduğunu söyleyen narenciye üreticisi Nihal Şahin ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sanayiyi oraya götürecekler, kuracaklar, limonları kesecekler. Peki tarla sahipleri ne yapacak ne yiyip ne içecek. Onu düşünüyorlar mı acaba? Kıraç arazi diye geçirmişler haberimiz olmadan. Devlete para ödeyerek aldık biz bu tapuları.”

You may also like

Comments

Comments are closed.