KadınManşet

Mersin’de kadınların Perşembe eylemliliği 13. haftasında, “Özsavunma meşrudur”

0

Her Perşembe alanlardayız eylemini 1 Mayısa kadar devam ettirme kararı alan Mersin Kadın Platformu 2 Nisan Perşembe günü saat 18:00’de Forum AVM köprü altında toplandı.

“Kadın cinayetleri politiktir”. “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Kadınlar yaşama özsavunmaya”, Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Homofobik devlet, yıkacağız elbet” sloganları atarak havuz başına yürüyen kadınlar içerisinden Mersin LGBTİ 7 Renk ‘ten Derin Rainbow basın açıklamasını okudu.

39

“Mersin’de kadınlar, 2015 yılı başından beri her Perşembe Kadın Cinayetlerine Karşı sokağa çıkıyor. Bugün onüçüncü haftamız. Bu hafta da kadınların sesi sesimiz, öfkesi isyanımız oldu.” şeklinde basın bildirisine başlayan Rainbow, Kastamonu’da tecavüzcüsünü öldüren ve müebbet kararı verilen N.Y.’nin durumuna değinerek “Kadına yönelik şiddeti, tecavüzü,nesneleştirmeyi, ikincileştirmeyi tüm kurumlarıyla destekleyen, politikalar üreten ve uygulayan erkek devlet, müebbet kararı verdi. Tecavüzcülere ‘iyi hal indirimi, haksız tahrik’ kararları verirken, öz savunma yapan N.M.’ye müebbet  kararı veren erkek adaletinizi tanımıyor ve N.M.’nin hakkı olan özgürlüğünü talep ediyoruz.” dedi.

38

İnönü Üniversitesi’nden Homofobik Engelleme

“İnönü Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan ‘Ayrımcı Cinsiyetçi Tutumların Altında Yatan Nedenler’ ve’ Cinsel Kimlik ve Cinsel Eğitim’ başlıklı panellerin Rektörlük tarafından cinsel konuların üniversite içinde gündeme gelmesinin tehlike arz ediyor olması gerekçesiyleiptal edilmesi, bilimin merkezi olan ve en özgür alanlardan birisi olması  gereken üniversitelerin devletin politikalarıyla ne kadar homofobikleştiğini  bizlere bir kere daha gösterdi” şeklinde konuşan Rainbow Özgecan cinayetinin etkilerinin devam ettiğinden bahsederek; “Özgecan Aslan isminin bu dönemde eğitim merkezi, sokak vb. yerlere verilmesi yine bize ataerkil yapının “şiddete uğrayan kadının teşhiri ile normalleştirilmesi” politikasını devam ettirdiğini göstermiştir. Bununla birlikte erkek şiddetinin içini boşaltma çabalarının bir ürünü olan “şiddet rehabilitasyon merkezleri” yeniden gündeme gelmiştir. Rehabilitasyon merkezleriniz veya göstermelik cezalarınızı kabul etmiyoruz! Bizler özgecan ve diğer erkek şiddetine uğrayan kadınlar için erkek adalet değil GERÇEK adalet istiyoruz. KADINA ŞİDDETE KARŞI ŞİDDET MEŞRUDUR, ÖZSAVUNMA HAKTIR.” Şeklinde konuştu.

Basın bildirisinin okunmasının ardından kadınlar “Kadınlar yaşama, özsavunmaya”, Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarını atarak alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

 

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.