KadınManşet

Mersin’de kadınların Perşembe eylemleri 10. haftasında

0

Mersin’ de Mersin Kadın Platformu’nun düzenlediği  “Her Perşembe Alanlardayız” eylemi 10. haftasına girdi. 8 Mart sonrasında da devam kararı alınan eylem yine Forum AVM  köprü altında başladı.

51.mersin kadın platformu, perşembe eylemi.yeşil gazete

“Kadın cinayetleri politiktir”, “ Jin, jiyan, azadi”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Şiddetinizle barışmayacağız”, “Kadınlar yaşama, özsavunmaya”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” sloganları eşliğinde havuz başına yürüyen kadınlar adına basın bildirisini Mersin Kadın Platformu’ndan Özlem Şen okudu.

Bir hafta içinde Gaziantep ve Tarsus’ta kadın cinayeti

Son 1 haftada işlenen Gaziantep ve Tarsus’taki kadın cinayetlerine değinen Özlem Şen:

Basın açıklamasını Mersin Kadın Platformu’ndan Özlem Şen okudu

Basın açıklamasını Mersin Kadın Platformu’ndan Özlem Şen okudu

“TDK’nın “Büyük Türkçe Sözlük’ünde “müsait” kelimesinin ikinci anlamında Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın) tanımının geçtiği gündeme düştü.

,Biz biliyoruz ki ataerkil kapitalist sistem biz kadınlara her koldan saldırıyor.. bizleri özgürlük istediğimiz için katlederek, katlimize çeşitli bahaneler uydurarak, cinsiyetçi ve hedef gösteren açıklamalar yaparak, kendi yaşamımızı seçme hakkımızı şiddet kullanarak engelleyerek, tecavüz ve tacizcilere caydırıcı cezalar vermek yerine maruz kalan kadınları suçlu göstererek, kadınları birer birey değil, her an amade birer seks objesi olarak devletin resmi dil kurumunda tanımlayarak..” şeklinde konuştu.

1 Mart’ta Çukurova Bölge Mitingi

Perşembe eylemlerinin devam edeceğini de vurgulayan Özlem Şen:

53.mersin kadın platformu, perşembe eylemi.yeşil gazete

1 Mart’ta Mersin’de kadın renginin hakim olduğu, coşkulu bir Çukurova Bölge Mitingi gerçekleştirdik. Kimsenin malı, kimsenin namusu olmadığımızı haykırdık alanlarda.. kadın yerine aileyi koyan, kadını yok sayan iktidarın politikalarına karşı sesimizi yükselttik.

Ardından 8 mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde ‘Geceleri de Sokakları da Meydanları da terketmiyoruz’ şiarıyla sokaklardaydık. Bu kez, yazılı olmayan kurallarla elimizden alınan geceleri geri almak için Mersin sokaklarındaydık.

Yeni bir yaşamı kurmaya giden yolu Rosalardan, Emmalardan, Sakinelerden, Arinlerden, Koncalardan, Kaderlerden, Kobanede önce yaşam haklarını savunan, şimdiyse Rojavadan başlayarak yeni ve adil bir yaşam inşa eden kadınlardan biliyoruz. Ve inanıyoruz ki; dünyayı, yeni yaşamı kurmanın gücünü elinde barındıran kadınlar bu saldırıların tümünü tersine çevirecek güçte! Kadınların gücünden korkun!

YAŞASIN KADINLARIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI” şeklinde konuştu.

Basın bildirisinin okunmasından sonra “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı atan kadınlar alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

 

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.